Rămâi conectat

Ştirea zilei

Studiu de fezabilitate pentru fluidizarea și reorganizarea traficului rutier pe Calea Moților, spre Micești. Primăria Alba Iulia a lansat achiziția publică

Publicat

în

Studiu de fezabilitate pentru fluidizarea și reorganizarea traficului rutier pe Calea Moților, spre Micești. Primăria Alba Iulia a lansat achiziția publică

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat o invitație la o achiziție publică directă, având ca obiect „Servicii de proiectare Studiu de fezabilitate pentru: Fluidizare/reorganizare circulaţie rutiera pe strada Calea Moţilor, tronsonul cuprins intre str. Detunata si str. Albac si modernizarea intersecţiilor”, proiect în valoare de 25.000 de lei.

Situaţia actuală

Strada Calea Moţilor din Municipiul Alba Iulia este parte integrantă a drumului naţional DN74, care face legătura rutieră între zona munţilor Apuseni (oraşele Zlatna, Abrud, Cîmpeni, drumul naţional DN75) şi drumunl naţional DN1 respectiv Autostrada Al 0 Sebeş – Turda.

Electrica Furnizare Discount

în secţiune transversală, strada Calea Moţilor tronsonul cuprins între strada Detunata şi strada Albac, cuprinde următoarele elemente de infrastructură rutieră:

– 3 benzi de circulaţie, din care 2 benzi pentru circulaţia în sensul Alba Iulia – Miceşti şi o bandă pentru circulaţia în sensul Miceşti – Alba Iulia;

– sistem de parapete metalic şi panouri de protecţie;

– pistă de biciclete în partea dreaptă a sensului de circulaţie Miceşti – Alba Iulia;

– spaţii verzi;

– trotuare pietonale în partea dreaptă a ambelor sensuri de circulaţie.

Circulaţia rutieră în intersecţiile strada Calea Moţilor – strada Detunata şi strada Calea Moţilor – strada Albac este dirijată prin mijloace de semnalizare rutieră.

Circulaţia rutieră în intersecţiile cu străzile adiacente străzii Calea Moţilor este este dirijată prin mijloace de semnalizare rutieră.

Pe tronsonul străzii Calea Moţilor cuprins între strada Detunata şi strada Albac sunt amenajate treceri de pietoni, dotate cu sisteme de iluminat inteligent.

În prezent, tronsonul de drum Calea Moţilor cuprins între str. Detunata şi str. Albac, nu asigură necesarul de flux rutier pe întreaga perioadă a zilei.

Mai precis, între orele 7:00 – 12:00 când fluxul rutier dinspre Miceşti spre Alba Iulia este intens, acesta nu poate fi preluat de o singură bandă de circulaţie, astfel se creează coloană de vehicule în aşteptare pe acest sens de circulaţie, începând de la intersecţia străzii Calea Moţilor cu strada Republicii şi bulevardul Revoluţiei 1918.

În intervalul orar 12:00-17:00 fluxul rutier este mai intens în sensul de circulaţie Alba Iulia – Miceşti, fiind preluat de cele două benzi de circulaţie existente.

Scopul serviciilor de proiectare

Principalul obiectiv al proiectului îl constituie creşterea capacităţii funcţionale a străzii Calea Moţilor – tronsonul cuprins între strada Detunata şi strada Albac, prin fluidizarea circulaţiei rutiere şi asigurarea condiţiilor de siguranţă rutieră.

Obiectivul proiectului va fi atins prin concluziile şi rezultatele studiului de fezabilitate, în baza cărora investitorul va decide:

– care este soluţia tehnică oportună şi fezabilă a proiectului.

– dacă proiectul supus spre analiză este viabil;

– care este valoarea proiectului şi durata de implementare;

– care sunt implicaţiile implementării proiectului asupra vecinătăţilor, persoanelor, mediului;

– care sunt condiţionările şi restricţiile impuse prin acordurile şi avizele necesare.

Obiectivul general al proiectului este de identificare a soluţiei optime care să fie dezvoltată în fazele următoare de proiectare şi care să ofere beneficiarului informaţii complementare privind posibilităţile de optimizare a traficului rutier din zona obiectivului de investiţii.

Obiectivul specific al proiectului este identificarea soluţiei tehnice de amenajare şi dirijare a circulaţiei rutiere pe strada Calea Moţilor tronsonul cuprins între str. Detunata şi strada Albac, în scopul fluidizării circulaţiei rutiere şi realizării cerinţelor de siguranţă rutieră.

Publicitate

Ştirea zilei

Rețea de iluminat și instalații electrice moderne pentru două școli din Alba Iulia: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Rețea de iluminat și instalații electrice moderne pentru două școli din Alba Iulia: Licitația, lansată în SEAP

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea lucrărilor de instalații electrice unități de invățământ cu proiectare inclusă, inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului. Valoarea totală estimată a investiției este de 478.000 lei, fără TVA.

Lot 1: Proiectare instalație electrică PT+DDE+CS și execuție lucrări, inclusiv asistență tehnică la Școală gimnazială Mihai Eminescu

În prezent instalația electrică din instituția de învățământ funcționează pe sistemul clasic, corpuri de iluminat, circuite electrice comune pentru iluminat și prize montate îngropat sau aparent , fără o distribuție uniformă pe nivel / săli și cu putere echilibrată.

Electrica Furnizare Discount

Corpurile de iluminat din interiorul sălilor de clasă și băi se vor păstra (împreuna cu instalația de alimentare ale acestora), ele vor fi alimentate din rețeaua nouă, iar corpurile de iluminat din holuri se vor înlocui cu altele noi care vor fi încastrate în tavanul casetat nou instalat (corpuri antipanica). Se va realiza și iluminatul de securitate (direcționări pe holuri, marcare hidranți, anti panică pe holuri).

Descrierea soluției propuse

 • proiectarea instalației de iluminat și prize, iluminat de securitate pentru evacuare și iluminarea de securitate pentru marcarea hidrantiilor;
 • înlocuirea corpurilor de iluminat pe culoare (holuri) cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED care vor fi încastrate1 în tavanul casetat nou instalat (corpuri antipanica).
 • înlocuirea circuitelor electrice existente cu circuite noi realizate cu cabluri sau conductoare fără halogenuri cu emisii reduse de fum și întârziere la propagaraea flăcării în mănunchi, montate în tuburi și/sau paturi de cabluri fără halogenuri.
 • înlocuirea și echiparea totală a tablourilor electrice cu siguranțe automate, parter și etaje. Se va lua în calcul și un tablou electric în centrală termică aflată Ia parterul clădiri. Se admit cofrete din material plastic fără emisii de halogenuri sau metalice.
 • proiectarea instalației de împământare (platbanda din oțel zincat, țăruși etc) și legarea tabloului, general la împământare
 • procurare și montare de tavan casetat pe holurile școlii având clasa de reacție la foc (eurpcl.aș^ A2-sl,d0)- aprox 550mp
 • înlocuirea jgheaburilor existente cu jgheaburi fără degajări de halogen (sau îngropat inclusiv refaceri)
 • relocarea echipamentelor existente (camere video, alarme etc)
 • Proiectarea și înlocuirea circuitelor electrice, respectiv a lămpilor din exteriorul clădirii (amplasate pe clădire) cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED

Lot 2: Proiectare instalație electrică PT+DDE+CS și execuție lucrări, inclusiv asistență tehnică la Școală gimnazială Vasile Goldiș

În prezent instalația electrică din instituția de învățământ funcționează pe sistemul clasic, corpuri de iluminat fluorescent și incandescent, circuite electrice comune pentru iluminat și prize montate îngropat/aparent fără o distribuție uniformă pe nivel /săli și cu putere echilibrată.

Descrierea soluției propuse

 • proiectarea instalației de iluminat și prize, iluminat de securitate pentru evacuare și iluminarea
  de securitate pentru marcarea hidrantiilor;
 • înlocuirea corpurilor de iluminat pe culoare pe holuri cu corpuri de iluminat cu eficiența energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED care vor fi încastrate : iri tavanul casetat nou instalat (corpuri antipanica).
 • înlocuirea corpurilor de iluminat din sălile de clasa cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED
 • înlocuirea circuitelor electrice existente cu circuite noi realizate cu cabluri sau conductoare fără halogenuri cu emisii reduse de fum și întârziere la propagaraea flăcării în mănunchi, montate în tuburi și/sau paturi de cabluri fără halogenuri.
 • înlocuirea și echiparea totală a tablourilor electrice cu siguranțe automate, parter și etaje. Se va lua în calcul și un tablou electric în centrală termică aflată la parterul clădiri. Se admit cofițe din material plastic fără emisii de halogenuri sau metalice.
 • proiectarea instalației de împământare (platbanda din oțel zincat, țăruși etc) și legarea tabloului-general la împământare
 • procurare și montare de tavan casetat pe holurile școlii având clasa de reacție la foc (euroclasa A2-sl,d0) aprox 550mp
 • înlocuirea jgheaburilor existente cu jgheaburi fără degajări de halogen, (sau îngropat inclusiv refaceri)
 • relocarea echipamentelor existente (camere video, alarme etc)
 • Proiectarea și înlocuirea circuitelor electrice, respectiv a lămpilor din exteriorul clădirii (amplasate pe clădire) cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED.
Citește mai mult

Ştirea zilei

VACANȚĂ de DOUĂ săptămâni, pentru toți elevii din România, începând cu 25 octombrie. „Şcolile sunt puternic afectate prin elevi şi profesori, care se îmbolnăvesc”

Publicat

în

VACANȚĂ de DOUĂ săptămâni, pentru toți elevii din România, începând cu 25 octombrie. „Şcolile sunt puternic afectate prin elevi şi profesori, care se îmbolnăvesc”

În cursul zilei de miercuri, președintele Klaus Iohannis, a anunțat faptul că toți elevii vor intra în vacanță, timp de două săptămâni, începând de luni, 25 octombrie.

Potrivit președintelui României, vor intra în vacanță atât elevii din ciclul primar și gimnazial, cât și cei de liceu.

Electrica Furnizare Discount

„Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru primar ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni. Deci, începând de luni, este vacanță școlară”, a anunțat Klaus Iohannis.

Înainte de întâlnirea cu președintele României, ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că „toate variantele sunt deschise”, în ceea ce privește închiderea școlilor.

„Toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm! În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în ultimele 14 zile au fost confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus 4.545 de preşcolari şi elevi şi 746 de angajaţi din învăţământ.

Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, 20 octombrie, la Palatul Cotroceni, responsabili în gestionarea pandemiei pentru a lua noi măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, după ce, marți, au fost anunțate 574 de decese și peste 18.000 de cazuri.

Sursa: libertatea.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Circulație RESTRICȚIONATĂ, pe timp de noapte și masca de protecție, OBLIGATORIE, în spații deschise și închise. Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Publicat

în

Circulație RESTRICȚIONATĂ, pe timp de noapte și masca de protecție, OBLIGATORIE, în spații deschise și închise. Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, în urma unor discușii, la Cotroceni, referitor la implementarea unor noi restricții care să stopeze numărul extrem de crescut de noi cazuri de COVID-19.

„Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții.

Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul UE, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat.

Electrica Furnizare Discount

În România s-a declanșat o adevărată catastrofă.

Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă.

Deci dragi români, vaccinați-vă dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI. Nu îi credeți pe cei care vă mint că pățiți ceva dacă vă vaccinați.

Până atunci, până vă convingeți să vă vaccinați, din păcate e nevoie de restricții prin care să putem avea grijă de cei vulnerabili.

Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare.

Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme.

Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.

Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare