Rămâi conectat

Ştirea zilei

Studiu de fezabilitate pentru fluidizarea și reorganizarea traficului rutier pe Calea Moților, spre Micești. Primăria Alba Iulia a lansat achiziția publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Studiu de fezabilitate pentru fluidizarea și reorganizarea traficului rutier pe Calea Moților, spre Micești. Primăria Alba Iulia a lansat achiziția publică

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat o invitație la o achiziție publică directă, având ca obiect „Servicii de proiectare Studiu de fezabilitate pentru: Fluidizare/reorganizare circulaţie rutiera pe strada Calea Moţilor, tronsonul cuprins intre str. Detunata si str. Albac si modernizarea intersecţiilor”, proiect în valoare de 25.000 de lei.

Situaţia actuală

Strada Calea Moţilor din Municipiul Alba Iulia este parte integrantă a drumului naţional DN74, care face legătura rutieră între zona munţilor Apuseni (oraşele Zlatna, Abrud, Cîmpeni, drumul naţional DN75) şi drumunl naţional DN1 respectiv Autostrada Al 0 Sebeş – Turda.

în secţiune transversală, strada Calea Moţilor tronsonul cuprins între strada Detunata şi strada Albac, cuprinde următoarele elemente de infrastructură rutieră:

– 3 benzi de circulaţie, din care 2 benzi pentru circulaţia în sensul Alba Iulia – Miceşti şi o bandă pentru circulaţia în sensul Miceşti – Alba Iulia;

– sistem de parapete metalic şi panouri de protecţie;

– pistă de biciclete în partea dreaptă a sensului de circulaţie Miceşti – Alba Iulia;

– spaţii verzi;

– trotuare pietonale în partea dreaptă a ambelor sensuri de circulaţie.

Circulaţia rutieră în intersecţiile strada Calea Moţilor – strada Detunata şi strada Calea Moţilor – strada Albac este dirijată prin mijloace de semnalizare rutieră.

Circulaţia rutieră în intersecţiile cu străzile adiacente străzii Calea Moţilor este este dirijată prin mijloace de semnalizare rutieră.

Pe tronsonul străzii Calea Moţilor cuprins între strada Detunata şi strada Albac sunt amenajate treceri de pietoni, dotate cu sisteme de iluminat inteligent.

În prezent, tronsonul de drum Calea Moţilor cuprins între str. Detunata şi str. Albac, nu asigură necesarul de flux rutier pe întreaga perioadă a zilei.

Mai precis, între orele 7:00 – 12:00 când fluxul rutier dinspre Miceşti spre Alba Iulia este intens, acesta nu poate fi preluat de o singură bandă de circulaţie, astfel se creează coloană de vehicule în aşteptare pe acest sens de circulaţie, începând de la intersecţia străzii Calea Moţilor cu strada Republicii şi bulevardul Revoluţiei 1918.

În intervalul orar 12:00-17:00 fluxul rutier este mai intens în sensul de circulaţie Alba Iulia – Miceşti, fiind preluat de cele două benzi de circulaţie existente.

Scopul serviciilor de proiectare

Principalul obiectiv al proiectului îl constituie creşterea capacităţii funcţionale a străzii Calea Moţilor – tronsonul cuprins între strada Detunata şi strada Albac, prin fluidizarea circulaţiei rutiere şi asigurarea condiţiilor de siguranţă rutieră.

Obiectivul proiectului va fi atins prin concluziile şi rezultatele studiului de fezabilitate, în baza cărora investitorul va decide:

– care este soluţia tehnică oportună şi fezabilă a proiectului.

– dacă proiectul supus spre analiză este viabil;

– care este valoarea proiectului şi durata de implementare;

– care sunt implicaţiile implementării proiectului asupra vecinătăţilor, persoanelor, mediului;

– care sunt condiţionările şi restricţiile impuse prin acordurile şi avizele necesare.

Obiectivul general al proiectului este de identificare a soluţiei optime care să fie dezvoltată în fazele următoare de proiectare şi care să ofere beneficiarului informaţii complementare privind posibilităţile de optimizare a traficului rutier din zona obiectivului de investiţii.

Obiectivul specific al proiectului este identificarea soluţiei tehnice de amenajare şi dirijare a circulaţiei rutiere pe strada Calea Moţilor tronsonul cuprins între str. Detunata şi strada Albac, în scopul fluidizării circulaţiei rutiere şi realizării cerinţelor de siguranţă rutieră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea