Rămâi conectat

Actualitate

STS continuă campania de interes public pentru promovarea aplicaţiei mobile Apel 112

Ziarul Unirea

Publicat

în

La nivelul Sistemului de Telecomunicații Speciale continuă Campania publică de promovare a aplicației mobile Apel 112, destinată localizării persoanelor aflate în pericol.

Aplicația Apel 112 este deosebit de utilă atât pentru cetățeni, cât și pentru agențiile specializate ( Poliție, Ambulanță, Pompieri, SMURD, Jandarmerie, Salvamont, etc) pentru că, prin intermediul conexiunii la internet și serviciului de localizare GPS al telefonului, permite transmiterea coordonatelore geografice în format AML ( Advanced Mobile Location) la inițierea unui apel către Serviciul de Urgență 112.

Este important de menționat că, până la implementarea măsurilor de îmbunătățire a serviciului de urgență stabilite de Comitetul interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112, aplicația dezvoltată de STS reprezintă cea mai facilă metodă de localizare a telefoanelor de pe care apelează persoanele care au nevoie de ajutor și nu cunosc adresa unde se află. De când a fost lansată, din luna februarie și până acum, peste trei mii de persoane au fost salvate datorită aplicației Apel 112.

Pentru promovarea descărcării acesteia de către un număr cât mai mare de persoane, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a realizat spot-uri audio și video prin care este descrisă metoda de localizare a telefonului şi de unde poate fi descărcată în mod gratuit aplicaţia. Spoturile poate fi descărcate accesând link-ul: https://www.sts.ro/ro/campanii-de-comunicare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii de urmaș 2024: Benefeciarii trebuie să prezinte adeverințele de studiu în termen de 10 zile calenderistice de la începerea anului școlar. Precizările Casei de Pensii Alba

Bera Larisa

Publicat

în

Pensii de urmaș 2024: Benefeciarii trebuie să prezinte adeverințele de studiu în termen de 10 zile calenderistice de la începerea anului școlar. Precizările Casei de Pensii Alba Începutul anului școlar 2024- 2025 se aproprie cu pași repezi. În acest context, Casa de Pensii Alba a venit cu precizări referitoare la pensiile de urmaș. Benefeciarii au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea