Rămâi conectat

Ştirea zilei

Străzi inundate de ploile de vară la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După ce joi, 30 iunie, la lăsarea întunericului, punctul de lucru Sebeş al  Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia a acţionat pentru evacuarea apei din curţile inundate în Sebeş, ieri după-amiază reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba au intervenit pentru scoaterea apei din piviniţele şi locuinţele unor albaiulieni de pe str. Primăverii, Oituz şi Mărăşti. Potopul s-a pornit în jurul amiezii şi în scurt timp canalizarea oraşului nu a mai făcut faţă, apele pluviale scurgându-se în curţile şi casele oamenilor. ISU Alba a mobilizat o autospecială, o motopompă şi echipe de intervenţie, coordonate la faţa locului de cpt. Dan Mircea, comandantul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia.
Pe str. Oituz, deşi localnicii au construit la intrarea în curţi şi case diguri din saci de nisip, apa a inundat pivniţele, curţile, bucătările şi băile mai multor case, spre disperarea locatarilor, pentru care ploile torenţiale de vară sunt un adevărat coşmar. Inundaţiile au afectat parţial şi zugrăveala clădirilor, iar multe bunuri pluteau pe apă în beciuri şi bucătării.
În unele imobile, apa a ajuns aproape de genunchi, în ciuda eforturilor făcute de proprietari de a o evacua cu mături, făraşe, ligheane, găleţi şi cârpe. Locuitorii susţin că acest lucru se întâmplă cel puţin o dată pe an şi, cu toate că au refăcut scurgerile proprii din curte, problema nu este rezolvată atâta timp cât canalizarea nu funcţionează cum trebuie. Pe unele din aceste străzi se desfăşoară lucrări edilitare, astfel că apa de ploaie a antrenat şi aluviuni, noroi şi pietre. Pe str. Primăverii, colţ cu str. Mihai Eminescu, nivelul apei a crescut atât de mult încât aproape că depăşea roata unui autoturism, a acoperit trotuarul şi o ţeavă de distribuţie a gazului metan, iar acea porţiune de stradă, de 20 – 30 de metri, a devenit inaccesibilă pentru pietoni. Şi str. Mărăşti este afectată, dar într-o mai mică măsură, proprietarii depunând eforturi pentru evacuarea apei, fiind ajutaţi de pompieri.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea