Rămâi conectat

Economie

Strategia de Dezvoltare Durabilă a AIDA, aprobată în CL Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

     Luni a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia Strategia de dezvoltare d urabilă a AIDA, document elaborat şi finanţat în cadrul proiectului “Strategia de dezvoltare durabilă a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia”, depus de către în Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia. Strategia este un document esenţial ce va sta la baza viitoarelor proiecte ce vor fi depuse spre finanţare nerambursabilă, un document ce oferă justificarea necesară obţinerii de fonduri nerambusabile pentru dezvoltarea microregiunii AIDA. Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia cuprinde unităţile administrativ- teritoriale, reprezentate la nivel de consilii locale şi primari, din Alba Iulia, Sebeş, Teiuş, Vinţu de Jos, Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu, Cricău, Ciugud, Meteş, Berghin şi Consiliul Judeţean Alba. AIDA a fost înfiinţată în anul 2007 cu scopul de a asigura dezvoltarea economică şi socială la nivel regional şi subregional în baza unor acţiuni durabile, de calitate, sustenabile financiar, uman şi instituţional.
Elaborarea strategiei a fost necesară pentru a se putea face o programare financiară a resurselor materiale şi financiare necesare ce vor fi implicate în viitoarele proiecte depuse şi implementate de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia. Un alt motiv care a impus realizarea strategiei este tendinţa europeană de a finanţa proiectele depuse de asocieri de comunităţi, dar şi de faptul că prin asocierea forţelor de decizie politice şi tehnice/executive cresc şansele implementării proiectelor importante pentru cetăţeni. Strategia cuprinde o estimare a nevoilor comunităţilor membre AIDA, până în 2030, structurate pe patru obiective strategice şi politicile şi măsurile prin care acestea vor fi atinse.
Proiectul “Strategia de dezvoltare durabilă a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, cod SMIS 3425. Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 1.123.215 lei, din care: 954.732,75 lei (85%) – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European; 140.401,87 lei (12,5%) – contribuţia nerambursabilă a Guvernului României; 28.080,38 lei (2,5%) – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț finalizare proiect „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț Proiectul „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511 a contribuit la realizarea obiectivului priorității de investiție 9.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate, fiind realizată modernizarea străzilor Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur și Sticlarilor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea