Rămâi conectat

Ştirea zilei

Strada Valea Vințului, singura cale de acces pentru mai multe localitățile aparținătoare comunei Vințu de Jos, va fi modernizată: Investiție de peste 15 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Strada Valea Vințului, singura cale de acces pentru mai multe localitățile aparținătoare comunei Vințu de Jos, va fi modernizată: Investiție de peste 15 milioane lei

Strada Valea Vințului, singura cale de acces pentru mai multe localitățile aparținătoare comunei Vințu de Jos, va fi modernizată printr-o investiție de peste 15 milioane lei. Primăaria a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba.

Proiectul propus de către Primăria Vințu de Jos a fi implementat pe teritoriul administrativ al comunei Vințu de Jos, jud. Alba, se intitulează ,, MODERNIZARE STRADA VALEA VINTULUI, COMUNA VINTU DE JOS”.

Citește și: Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat în HUB cultural, printr-o finanțare de 200.000 de lei

Scopul proiectului propus de către Primăria Comunei Vințu de Jos este modernizarea străzii Valea Vințului, situată în intravilanul localității Valea Vințului, suprapusă parțial peste traseul drumului comunal DC107.

Lungimea totală a străzii este 4510 m din care pe primii 110 m strada Valea Vințului, are îmbrăcăminte modernă din beton asfaltic. Pe 4400 m, strada este nemodernizată fiind pietruită dar în stare avansată de degradare iar beneficiarul dorește să modernizeze cei 4400 m care fac obiectul prezentului proiect, tronsonul nemodernizat reprezintă cca. 97,6 % din lungimea totală a străzii.

Lungimea totală a drumurilor locale la nivel de UAT este de 226,463 km conform datelor furnizate de beneficiar (inventarul domeniului public).

Lungimea drumului propus pentru modernizare prin proiect este de 4,4 km.

Este necesară modernizarea drumului având în vedere că prezintă denivelari, fagase, gropi si lipsa de planeitate. Prin urmare asa cum recomanda si expertul tehnic este necesara modernizarea drumului cu îmbrăcăminte modernă (beton asfaltic) precum și realizarea rigolelor si podete aferente pentru rezolvarea scurgeri apelor pluviale din zona străzii.

Menționăm că drumul propus spre modernizare este singura cale de acces pentru localitățile aparținătoare comunei Vințu de Jos: Laz, Gura Cuțului, Mătăcina, Hațegana, Inuri. Acesta deservește inclusiv exploatațile forestiere din zonă.

Valoarea investiției propuse cu TVA va fi de aproximativ 15.888.972,87 Ron.

Perioada de implemnetare propusă a proiectului analizat este de aproximativ 18 luni de la obținerea tuturor documentelor necesare realizării proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat respingerea plângerii prealabile formulate împotriva HCL521/2023, prin care administrația locală dorește recuperarea a 505 mp teren din zona pasajului de lângă sediul primăriei. Este vorba despre terasa restaurantului Erol și accesele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea