ȘTIREA TA: Ocna Mureş va deveni groapă de gunoi
În şedinţa de joi, 25 Octombrie, a consiliului local, s-a hotărât ca Ocna Mureş să depoziteze gunoiul mai multor localităţi din împrejurimi. Până acum şi-au anunţat intenţia de a ne umple de gunoi mai multe localităţi, printre care: Luduş, Câmpia Turzii, Sovata, etc.
De exemplu, Luduşul ne va „livra” 25 de tone de gunoi pe zi (15 tone de gunoi menajer şi 10 tone de moloz). Pentru fiecare tonă de gunoi primăria va primi 25 lei. Proiectul de hotărâre privind depozitarea gunoaielor a fost strecurat pe ordinea de zi a şedinţei CLOM de ieri de către domnul primar Vinţeler, binenţeles cu acordul consilierilor. Geme primăria de jurişti şi sfătuitori în ale dreptului dar legea se respectă doar atunci când nu „deranjează”.
Despre dezbaterea publică a proiectelor de hotărâre aţi auzit domnilor? Despre publicarea ordinii de zi a şedinţei CL, a proiectelor de hotărâre şi a documentaţiei aferente aţi auzit? Sunt sigur că ştiţi şi cu câte zile înainte şedinţă trebuia informaţi cetăţenii (şi consilierii!). De ce eludaţi legile? Cert este faptul că o mână de oameni au condamnat oraşul la sufocare cu gunoaie.
Eu sunt unul dintre cetăţenii care nu sunt de acord cu aducerea a mii de tone de gunoi în oraş. De ce să nu întrebăm toţi contribuabilii acestui oraş ce părere au? Nu este nici un secret faptul că în Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş există o majoritate de o anumită culoare politică şi că orice proiect poate „trece” lejer. Indiferent ce argumente legale ar aduce ceilalţi, se votează şi totul devine o simplă formalitate. Doar cetăţenii oraşului le-ar putea încurca planurile, dar ei nu sunt consultaţi, adică se procedează ca pe vremea „împuşcatului” când cetăţenii de rând erau consideraţi clasă inferioară, fără drept la opinie.
Rezultatele acestui mod de a gestiona oraşul şi banii ocnamureşenilor sunt deja vizibile. De exemplu, în bugetul local era prevăzută reparaţia fântânii arteziene din centrul oraşului. După cum putem vedea, fântâna a fost demontată şi în loc s-a pus o grămadă de bolovani. Ulterior am aflat că aceasta este noua fântână arteziană. Cine şi cum a hotărât acest lucru? Cine a hotărât că este necesar? De ce nu au fost consultaţi cetăţenii? De ce nu s-a facut un concurs de proiecte? Unde este inoxul din fântâna demontată? Cine ia banii pe „lucrare”? (C.N. – material publicat și pe ocnamuresanul.ro)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA | ACCIDENT în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat în giratoriul de pe Calea Moților
ACCIDENT în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat în giratoriul de pe Calea Moților Un accident rutier, cu două autoturisme implicate, a avut loc marți seara, în jurul orei 18.00, în Alba Iulia, pe Calea Moților. Citește și: VIDEO | ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O persoană rănită, în urma coliziunii dintre două autoturisme în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana