Rămâi conectat

Ştirea Ta

ȘTIREA TA: Ocna Mureş va deveni groapă de gunoi

Publicat

în

În şedinţa de joi, 25 Octombrie, a consiliului local, s-a hotărât ca Ocna Mureş să depoziteze gunoiul mai multor localităţi din împrejurimi. Până acum şi-au anunţat intenţia de a ne umple de gunoi mai multe localităţi, printre care: Luduş, Câmpia Turzii, Sovata, etc.

De exemplu, Luduşul ne va „livra” 25 de tone de gunoi pe zi (15 tone de gunoi menajer şi 10 tone de moloz). Pentru fiecare tonă de gunoi primăria va primi 25 lei. Proiectul de hotărâre privind depozitarea gunoaielor a fost strecurat pe ordinea de zi a şedinţei CLOM de ieri de către domnul primar Vinţeler, binenţeles cu acordul consilierilor. Geme primăria de jurişti şi sfătuitori în ale dreptului dar legea se respectă doar atunci când nu „deranjează”.

Despre dezbaterea publică a proiectelor de hotărâre aţi auzit domnilor? Despre publicarea ordinii de zi a şedinţei CL, a proiectelor de hotărâre şi a documentaţiei aferente aţi auzit? Sunt sigur că ştiţi şi cu câte zile înainte şedinţă trebuia informaţi cetăţenii (şi consilierii!). De ce eludaţi legile? Cert este faptul că o mână de oameni au condamnat oraşul la sufocare cu gunoaie.

Electrica Furnizare Discount

Eu sunt unul dintre cetăţenii care nu sunt de acord cu aducerea a mii de tone de gunoi în oraş. De ce să nu întrebăm toţi contribuabilii acestui oraş ce părere au? Nu este nici un secret faptul că în Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş există o majoritate de o anumită culoare politică şi că orice proiect poate „trece” lejer. Indiferent ce argumente legale ar aduce ceilalţi, se votează şi totul devine o simplă formalitate. Doar cetăţenii oraşului le-ar putea încurca planurile, dar ei nu sunt consultaţi, adică se procedează ca pe vremea „împuşcatului” când cetăţenii de rând erau consideraţi clasă inferioară, fără drept la opinie.

Rezultatele acestui mod de a gestiona oraşul şi banii ocnamureşenilor sunt deja vizibile. De exemplu, în bugetul local era prevăzută reparaţia fântânii arteziene din centrul oraşului. După cum putem vedea, fântâna a fost demontată şi în loc s-a pus o grămadă de bolovani. Ulterior am aflat că aceasta este noua fântână arteziană. Cine şi cum a hotărât acest lucru? Cine a hotărât că este necesar? De ce nu au fost consultaţi cetăţenii? De ce nu s-a facut un concurs de proiecte? Unde este inoxul din fântâna demontată? Cine ia banii pe „lucrare”? (C.N. – material publicat și pe ocnamuresanul.ro)

Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Șobolanii au pus stăpânire pe casa unui cetățean din Ighiu, după ce o „groapă” de gunoi „s-a format” la ușa sa

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Șobolanii au pus stăpânire pe casa unui cetățean din Ighiu, după ce o „groapă” de gunoi „s-a format” la ușa sa

Situație cumplită pentru un locuitor din Ighiu, județul Alba. „Anumiți” cetățeni s-au obișnuit să-și arunce gunoiul exact în fața ușii casei sale, iar în cele din urmă aceasta a fost invadată de șobolani, după ce o veritabilă „groapă” de gunoi s-a format în urma perseverenței de care concetățenii săi au dat dovadă.

„Anumiții” concetățeni au fost „dotați” cu pubele pe care înainte nu le aveau, problema este una mai veche, dar operatorul nu prea trece să le ridice din motive puerile, după cum declară un cetățean din zonă, iar cei ce au contribuit la formarea „gropii” de gunoi continuă să o facă nestingheriți și cu aceeași perseverență.

Electrica Furnizare Discount

Astfel cetățeanul din Ighiu a fost dat la propriu de șobolani afară și nevoit să se mute într-un alt imobil, cu o poartă mai jos ce e drept, dar stă cu frica în sân că și actualul spațiu locativ are să fie „prădat” de rozătoare, ș-atunci ce să mai facă? Să se mute la primărie?

 

 

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Dacă gunoierii nu vin, merg cetățenii la RER Vest – RETIM: Biroul de relații cu clienții este, din nou, „pubela” cetățenilor din Alba Iulia

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dacă gunoierii nu vin, merg cetățenii la RER Vest – RETIM: Biroul de relații cu clienții este, din nou, „pubela” cetățenilor din Alba Iulia

Albaiulienii sunt oameni răbdători precum le stă în fire ardelenilor, dar și răbdarea lor are o anumită limită. Sătui să plătească pentru un serviciu ce nu este prestat, ori prestat cu stângăcie, anumiți cetățeni au găsit soluția pentru problema lor: dacă operatorul nu vine la ei, duc ei gunoiul la sediul operatorului din Alba Iulia, la biroul de relații cu clienții.

Citește și: Dacă RER VEST nu vine la albaiulieni, albaiulienii merg la RER VEST: Soluția gasită de mai mulți cetățeni în CRIZA GUNOAIELOR

Electrica Furnizare Discount

Gradul de toleranță al cetățenilor tinde către zero, operatorul a avut destul timp să se acomodeze și să înceapă să presteze serviciul de colectare și ridicare a deșeurilor așa cum și-a asumat printr-un contract, semnat atât cu cetățeni cât și cu unele instituții administrative. Cel mai mare tarif din regiunea centru a țării perceput de asocierea de firme de casă PNL pur și simplu nu se explică și tinde să fie mai degrabă o donație decât un cost al unui serviciu prestat.

Citește și: Cu gunoiul sub nas și buni de plată: Cetățenii din Alba Iulia primesc facturi pentru un serviciu neprestat

Fotografia surprinsă de un cetățean în dimineața zilei de sâmbătă, 15 ianuarie 2022, în jurul orei 09:00, transmite un mesaj clar al cetățenilor către „noul” operator: „Până aici ! Așa nu se mai poate !”

Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Clanul „meșterilor” și reabilitarea blocurile „M” din Alba Iulia: „Olimpiada” de aruncat bani pe fereastră

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Clanul „meșterilor” și reabilitarea blocurile „M” din Alba Iulia: „Olimpiada” de aruncat bani pe fereastră

Reabilitarea și anveloparea blocurilor „M” din Municipiul Alba Iulia este fără dar și poate o „olimpiadă” de aruncat bani pe fereastră, unde „meșterul Dorel” s-a remarcat prin stângăcia de care a dat, de nenumărate ori, dovadă.

Istoricul acestui proiect are să ne demonstreze că până și expresia „în tot răul este și un bine” este, în fapt, în acest caz „în tot binele este și un rău”, iar dacă ar exista un ghid pentru administrații locale ( actuale ), cu siguranță, s-ar încadra la un stufos capitol de: AȘA, NU!

Electrica Furnizare Discount

Degeaba și-a răcit gura Mircea Hava, a cărui echipă după tone de acte plimbate de colo-colo a reușit să obțină finanțarea pentru acest proiect și să lase o „grea moștenire” administrației Pleșa: „Speranța mea e legată de responsabilitatea cu care actuala echipă din administrația locală va ști să ducă la bun sfârșit acest proiect. E obligația municipalității să trateze corect și cu băgare de seamă orice situație particulară. Mai ales că, de multe ori, între planșă și realitatea de la fața locului apar probleme care impun soluții.”.

În fapt Dorel și „clanul meșterilor” au dansat cum au vrut și au făcut totul cum i-a tăiat capul. În primă fază se întocmește proiectul, de undeva dintr-un birou fără să se calce în teritoriu, altfel nu-ți poți explica geamul din fotografie, apoi o firmă câstigă o licitație și nimeni nu o întreabă „de sănătate”, dacă are muncitori ori câți sau dotări tehnice, iar ea subcontractează lucrarea de execuție altor firme, a cărei muncitori lucrează pe doi lei și așteaptă să le treacă ziua, cărora nu le pasă dacă un geam lovește o balustradă, tencuiala e vălurită, că au zidit geamurile la propriu, ori alte „realizări mărețe” ce trec nesesizate de dirigintele de șantier, „omul” primăriei, care probabil a verificat situația doar telefonic, iar „administratorii” locali nici că ar călca în acest „triunghi al Bermudelor” de frică că nu au destule „scuze” pentru cetățeni și probabil că la final vor semna recepția, ce să mai facă și ei? Nu-i destul că se face? Mai contează cum?

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare