Rămâi conectat

Ştirea Ta

ȘTIREA TA: Ocna Mureş va deveni groapă de gunoi

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În şedinţa de joi, 25 Octombrie, a consiliului local, s-a hotărât ca Ocna Mureş să depoziteze gunoiul mai multor localităţi din împrejurimi. Până acum şi-au anunţat intenţia de a ne umple de gunoi mai multe localităţi, printre care: Luduş, Câmpia Turzii, Sovata, etc.

De exemplu, Luduşul ne va „livra” 25 de tone de gunoi pe zi (15 tone de gunoi menajer şi 10 tone de moloz). Pentru fiecare tonă de gunoi primăria va primi 25 lei. Proiectul de hotărâre privind depozitarea gunoaielor a fost strecurat pe ordinea de zi a şedinţei CLOM de ieri de către domnul primar Vinţeler, binenţeles cu acordul consilierilor. Geme primăria de jurişti şi sfătuitori în ale dreptului dar legea se respectă doar atunci când nu „deranjează”.

Despre dezbaterea publică a proiectelor de hotărâre aţi auzit domnilor? Despre publicarea ordinii de zi a şedinţei CL, a proiectelor de hotărâre şi a documentaţiei aferente aţi auzit? Sunt sigur că ştiţi şi cu câte zile înainte şedinţă trebuia informaţi cetăţenii (şi consilierii!). De ce eludaţi legile? Cert este faptul că o mână de oameni au condamnat oraşul la sufocare cu gunoaie.

Eu sunt unul dintre cetăţenii care nu sunt de acord cu aducerea a mii de tone de gunoi în oraş. De ce să nu întrebăm toţi contribuabilii acestui oraş ce părere au? Nu este nici un secret faptul că în Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş există o majoritate de o anumită culoare politică şi că orice proiect poate „trece” lejer. Indiferent ce argumente legale ar aduce ceilalţi, se votează şi totul devine o simplă formalitate. Doar cetăţenii oraşului le-ar putea încurca planurile, dar ei nu sunt consultaţi, adică se procedează ca pe vremea „împuşcatului” când cetăţenii de rând erau consideraţi clasă inferioară, fără drept la opinie.

Rezultatele acestui mod de a gestiona oraşul şi banii ocnamureşenilor sunt deja vizibile. De exemplu, în bugetul local era prevăzută reparaţia fântânii arteziene din centrul oraşului. După cum putem vedea, fântâna a fost demontată şi în loc s-a pus o grămadă de bolovani. Ulterior am aflat că aceasta este noua fântână arteziană. Cine şi cum a hotărât acest lucru? Cine a hotărât că este necesar? De ce nu au fost consultaţi cetăţenii? De ce nu s-a facut un concurs de proiecte? Unde este inoxul din fântâna demontată? Cine ia banii pe „lucrare”? (C.N. – material publicat și pe ocnamuresanul.ro)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea