ȘTIREA TA: ”Când ne vom antrena în bazinul olimpic din Alba Iulia?”
Suntem un grup de sportivi care încă mai practicăm înotul, sport la care am obţinut medalii la Campionatele Naţionale şi am făcut parte din Lotul Naţional de Juniori atât timp cât am putut să ne antrenăm în condiţii normale.
De când s-a închis bazinul de înot din Alba Iulia (septembrie 2010) ne-am antrenat pe unde am putut: pe stadion, în săli de forţă sau ne-am deplasat la bazinele din Sibiu şi Hunedoara. Am făcut acest lucru pentru că iubim înotul şi pentru a ne menţine la un nivel satisfăcător în concursuri, în speranţa că lucrările la bazinul de înot din Alba Iulia se vor termina la termenul stabilit.
Dar acest lucru nu s-a întâmplat. De fiecare dată când în presă s-a comunicat un nou termen de finalizare al lucrărilor am sperat, şi noi şi cei care ne susţin, că acesta va fi ultimul şi ne vom putea relua activitatea acasă, în bazinul în care am început să înotăm.
Speranţele noastre au fost năruite de fiecare dată şi visele noastre de a putea realiza performanţe la cel mai înalt nivel au fost spulberate. De la campionat la campionat performanţele noastre au avut de suferit pentru că noi ne puteam antrena în apă de 3-4 ori pe săptămână (şi atunci cu un drum de 2-3 ore), iar adversarii noştrii din ţară se antrenau de 8-10 ori pe săptămână.
Oare în condiţiile acestea ne mai putem lupta de la egal la egal cu ei? Dar oare părinţii noştrii, care în general ne-au susţinut financiar deplasările la Sibiu şi Hunedoara pentru a ne antrena, mai reuşesc să facă faţă acestei situaţii?
De aceea intrebăm pe cei în drept a ne răspunde, când ne vom antrena în bazinul din Alba Iulia? Trebuie oare să ne părăsim familiile şi prietenii pentru a ne duce pe alte meleaguri să ne antrenăm? Ce aveţi de gând să faceţi pentru viitorul nostru?
Un grup de sportivi din Alba
N.R. Rândurile de mai sus sunt o scrisoare deschisă din partea unor sportivi, ce practică înot de performanță, către autorităţi. Tinerii au strîns deja peste 600 de semnături de susținere, de la locuitorii municipiului Alba Iulia.
Daca vrei să ne semnalezi un eveniment, daca ai văzut ceva neobișnuit, daca vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant completează formularul de la pagina ”ȘTIREA TA” iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!”
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!” Drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din județul Alba, este înzăpezit și plin de gheață. Un pericol pentru participanții la traficul rutier, se arată într-un avertisment public lansat pe „Comuna Ponor, județul Alba”. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918