Rămâi conectat

Oameni şi locuri

ȘTIREA TA: Albaiulianul Vlad Lenghel și-a împlinit visul – a fost legitimat ca junior la Real Madrid

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Vlad Daniel Lenghel, în vârstă de 10 ani, a început să joace fotbal de la vârsta de 6 ani și 7 luni, la clubul sportiv Unirea Alba Iulia, pe postul de portar. Ca prim antrenor l-a avut pe Cristian Mărginean, sub conducerea căruia a activat 1 an, după care a fost antrenat de Raul Unchiaș. Acesta l-a remarcat pentru calitățile de portar, urmând să activeze la nivele diferite de vârstă. A câștigat câteva trofee medalii și diplome în România, pentru ”cel mai bun portar” la diferite competiții pentru copii.

Visul său de a ajunge un mare fotbalist care să joace la Real Madrid este pe cale de a se împlini. Ajuns în Spania, unde tatăl său a plecat să muncească pentru a-i asigura un viitor mai bun, Vlad a fost selecționat și legitimat de conducerea marii echipe iar acum se antrenează pentru a juca în echipa Alevin B.

Iată ce ne scrie tatăl său:

”În anul 2010, luna septembrie, eu am venit în Spania constrâns de situația din România și, cu gândul de a-mi aduce și familia lângă mine, l-am înscrispe Vlad, pe internet, la o probă de joc a echipei de fotbal Real Madrid, fără prea multe speranțe (Vlad spunea că dacă vine în Spania el vrea să joace doar la Real Madrid,  fiind foarte încrezător că poate trece probele de joc). În luna septembrie 2011, am primit la domiciliul din  Madrid o scrisoare prin care eram solicitați să ne prezentăm la o probă de joc, pe data de 10 octombrie 2011. În urma acestei probe, am fost chemați la biroul Realului, unde am fost informați că sunt interesați de Vlad și că vor să-l mai studieze, să-i urmărească evoluția pe o perioadă de câteva luni. Astfel a fost repartizat să se antreneze la un satelit al Realului (A.V. La Chimenea), partidele oficiale desfașurându-se  în Ciudad de Real Madrid Valdebebas! La acest club unde s-a pregătit timp de 7 luni a avut o evoluție foarte bună și a fost remarcat la diferite partide ca fiind cel mai bun jucator al meciului.

În 10 iunie 2012 a fost rechemat pentru o nouă serie de probe (a susținut 4 partide de fotbal și exerciții separate cu antrenorii Realului), pe parcursul unui turneu intern organizat de către Real Madrid, astfel că în 19 iunie am semnat pentru sezonul următor, Vlad fiind luat în vederea ocupării postului de portar al echipei de fotbal ALEVIN B.
Vlad este foarte fericit că și-a văzut visul cu ochii, mai ales în condițiile în care în Madrid concurența este infernală, am trecut prin emoții de nedescris și am văzut peste 1.270 de copii cu ambiții și dorința de a juca la acest nivel și de a se antrena în această bază sportivă cu prima echipă a Real Madrid, alături de Casillas, Ronaldo, Benzema, Ramos etc. (copii cu vârsta de 10 ani, legitimați în Madrid la diferite cluburi, sunt peste 6500).

Din cele două selecții care s-au facut în octombrie 2011, respectiv iunie 2012, au rămas legitimați doar 10 copii iar Vlad este printre ei. Este foarte greu să intri în rândurile Realului și este nevoie de foarte multă muncă, însă copiii se duc cu speranță și încredere și muncesc la un nivel de pretenții ridicat fără să țină cont de nimic.

În câteva zile va apărea pe site-ul oficial al Realului fotografia oficială a echipei la care evoluează Vlad cât și fotografia individuală, iar în data de 13 octombrie va începe campionatul de fotbal!

Le mulțumim antrenorilor din Alba Iulia, mai ales d-lui Raul Unchiaș pentru încredere și susținere!”. (Lenghel Daniel Manuel, Madrid, Spania)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

VIDEO | Mănăstirea Lupșa, una din cele mai vechi asezari monahale de pe Valea Arieșului: În trecut a fost școală, dar și atelier de pictură bisericească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mănăstirea Lupșa, una din cele mai vechi asezari monahale de pe Valea Arieșului: În trecut a fost școală, dar și atelier de pictură bisericească Mânăstirea Lupșa se află situată în județul Alba, în vârful Munților Apuseni, fiind una din cele mai vechi așezări monahale de pe Valea Arieșului. În prezent, Mânăstirea Lupșa a fost reconsolidată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea