Rămâi conectat

Curier Județean

Stațiunile montane din Alba pe care le poți vizita vara aceasta: Locuri spectaculoase unde poți scăpa de zilele caniculare

Bera Larisa

Publicat

în

Stațiunile montane din Alba pe care le poți vizita vara aceasta: Locuri spectaculoase unde poți scăpa de zilele caniculare

Tot mai mulți oameni aleg să își petreacă vacanța în zona de munte pentru a scăpa de temperaturile extreme din oraș. În județul Alba, există mai multe stațiuni montane cu drumuri extraordinare, cascade, trasee montane și priveliști deosebite. Iată câteva destinații unde puteți să vă bucurați de natură și să vă răcoriți vara aceasta.

Citește și: Rezervația naturală Piatra Corbului din Roșia Montană: O comoară geologică cu forme unice și istorie antică

Stațiunea Arieșeni

Stațiunea montană, situată la 850 m altitudine, la granița dintre județele Alba și Bihor, este o zonă deosebit de atrăgătoare cu numeroase obiective turistice pentru vizitatori. Printre acestea se numără: Ghețarul de la Scărișoara, Peștera Poarta lui Ionele, Peștera Porțile Bihorului, Groapa Ruginoasă, Peștera Urșilor sau Casa memorială Avram Iancu, manăstirile Lupșa și Posada. De asemenea, pe timpul verii se organizează Târgul de fete de pe Muntele Găina.

Stațiunea Albac

Este așezată la confluența a două văi importante, între Munții Bihorului și Muntele Mare. Datorită cadrului natural deosebit, dar și al elementului antropic, a fost declarată stațiune montană de interes local.

Printre activitățile care se pot realiza în această zonă se numără: excursii și drumeții cu ghid la peșteri de pe cuprinsul Munților Bihor, pescuit de păstrăvi în Arieș, excursii și plimbări la stână sau la cătunele pierdute prin munți, mountainbiking, excursii cu barca pe râul Arieș, plimbări călare sau cu straful.

La categoria „de vizitat” intră: Parcul Natural Apuseni, Cheile Albacului, Cheile Mândruțului, complexul carstic Ocoale, Scărișoara, Izbucul Mătișești, Peștera Darninii, casa lui Horea de la Fericet.

Luncile Prigoanei- Piatra Raiului

Este situată în Munții Sebeșului și se înscrie într-un areal mai mare, pe care scriitorul Mihail Sadoveanu l-a numit „Valea Frumoasei”. Frumusețea acestei zone este evidențiată prin prezența pădurilor de conifere, lacuri, fauna și flora deosebite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Turiștii care au venit să vadă spectacolul Gărzii Apulum de la Poarta a V- a Cetății, au rămas cu ochii în soare: Programul evenimentului a fost modificat

Bera Larisa

Publicat

în

Turiștii care au venit să vadă spectacolul Gărzii Apulum de la Poarta a V- a Cetății, au rămas cu ochii în soare: Programul evenimentului a fost modificat Turiștii care au vizitat Alba Iulia weekend-ul acesta, așteptând cu nerăbadare să vadă spectacolul oferit de Garda Apulum, au fost dezamăgiți să vadă că spectacolul nu a avut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea