Rămâi conectat

Economie

STATISTICĂ: Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 6,7%; serviciile de piață prestate populației, în urcare cu 5,9%, la 11 luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut, în primele 11 luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, cu 6,7% ca serie brută, tot pe creștere fiind și volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației care a avansat, ca serie brută, cu 5,9%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 6,7%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+34,4%), comerțul cu autovehicule (+14,3%) și la activitățile provenite din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+1,6%). Activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor au scăzut cu 12%.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 7,5%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,9% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2017, provenită de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+10,1%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+7,7%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+3,1%) și de la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+2,7%) Activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană au scăzut cu 0,4% .

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,4% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2017.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 1,1% ca urmare a creșterii înregistrate la activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor (+8,7%) și la comerțul cu autovehicule (+0,6%). Scăderi au înregistrat comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (-2,0%) ?i comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-1,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna noiembrie 2018, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creștere cu 4,0%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna noiembrie 2018, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 4,4% datorată scăderilor înregistrate la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-13,4%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (-4,9%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-3,9%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (-2,3%). Activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative au crescut 0,3%.

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna noiembrie 2018 față de luna precedentă a scăzut cu 0,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2018, comparativ cu luna noiembrie 2017 a înregistrat o creștere cu 7,6% datorată creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+43,2%), comerțul cu autovehicule (+13,4%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+2,8%). Activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor au scăzut cu 6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna noiembrie 2018 a înregistrat o creștere cu 7,3% față de luna noiembrie 2017.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna noiembrie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,1% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2017, provenită de la activitățile hotelurilor și restaurantelor (+19,1%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+17,7%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+11,8%) și de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+0,2%). Activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor au scăzut cu 15,8%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna noiembrie 2018 a crescut cu 8,4% comparativ cu luna noiembrie 2017.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

ANAT cere statului român să impună măsuri pentru combaterea turismului „la negru”: Consecințele turismului ilegal în România

Bera Larisa

Publicat

în

ANAT cere statului român să impună măsuri pentru combaterea turismului „la negru”: Consecințele turismului ilegal în România Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) afirmă că autorităţile române ar trebui să acorde o prioritate sporită combaterii „turismului la negru”, din cauza consecinţelor negative semnificative asupra industriei turismului şi economiei în general, conform unui comunicat remis, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea