Rămâi conectat

Economie

Sprijin financiar pentru fermieri: Măsuri pentru combaterea efectelor secetei

Bera Larisa

Publicat

în

Sprijin financiar pentru fermieri: Măsuri pentru combaterea efectelor secetei

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) monitorizează cu atenție situația terenurilor agricole afectate de secetă, având în vedere impactul semnificativ asupra culturilor din România, a declarat ministrul Florin Barbu.

Citește și: Ministrul Agriculturii încearcă să îi liniștească pe fermieri: „În anul 2024 nu vor avea o dificultate în agricultura din România”

Acesta a prezentat primele estimări privind suprafața afectată și măsurile de compensare pentru fermieri, indicând despăgubiri cuprinse între 200 și 250 de euro pe hectar.

Florin Barbu a anunțat că aproximativ 100.000 de hectare de culturi de toamnă au fost deja afectate de secetă. În ceea ce privește culturile de primăvară, situația este în continuă monitorizare, iar autoritățile mențin un contact constant cu Direcțiile agricole și primăriile pentru a evalua daunele.

Estimările actuale sugerează că aproximativ două milioane de hectare au fost afectate, inclusiv culturi de porumb și floarea-soarelui.

Pentru a sprijini fermierii afectați de secetă, Ministerul Agriculturii, împreună cu Ministerul de Finanțe, caută soluții financiare pentru a asigura despăgubirile necesare.

Florin Barbu a subliniat importanța sprijinului financiar pentru a preveni insolvența și falimentul fermierilor, subliniind că este crucial să se protejeze capitalul românesc și sustenabilitatea sectorului agricol.

Ministrul Florin Barbu a estimat că despăgubirile pentru suprafețele calamitate ar putea fi cuprinse între 200 și 250 euro pe hectar. Această măsură este considerată esențială pentru a ajuta fermierii să facă față pierderilor și să continue activitatea agricolă în condiții dificile.

Efortul financiar este semnificativ, dar necesar pentru a proteja economia rurală și fermierii care nu beneficiază de sisteme de irigații adecvate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă PNRR lansare proiect pentru societatea SERVICII ALL INN SRL

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă Comunicat de presa PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată Lansare proiect: „INVESTIȚII ÎN NOI CAPACITĂȚI DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE DIN SURSE DE ENERGIE SOLARĂ pentru societatea SERVICII ALL INN SRL” SERVICII ALL INN SRL in calitate de Beneficiar si Unitatea Executivă pentru Componenta Energie răspunde inițiativei emblematice Accelerarea (Power-up) din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea