Rămâi conectat

Economie

Sporurile unor angajați vor fi tăiate cu 50%. Cine pierde

Bera Larisa

Publicat

în

Sporurile unor angajați vor fi tăiate cu 50%. Cine pierde

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu a declarat recent că sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiecte de atragere a fondurilor europene nu le va mai fi dat acestora pe perioada concediului de odihnă.

Citește și: România aproape de FALIMENT: Cheltuie 60% din veniturile fiscale DOAR pe salarii. Cel mai mare procent din UE!

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susținută la finalul vizitei de lucru efectuată la Craiova, în județul Dolj, dacă sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiecte de atragere a fondurilor europene va fi tăiat.

„Se taie acel spor când pleci în concediu. Atragi fonduri europene în concediu? Dacă dumneavoastră credeți că e o abordare incorectă, să spuneți. Concediul e concediu, ai salariu de bază pentru care lucrezi, pentru care primești concediu, şi ai un spor pentru atragerea de fonduri europene”, a declarat Marcel Ciolacu

Premierul a punctat că în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanță.

„Vă mai anunt ceva, chiar dacă suntem în campanie electorală şi chiar dacă mi-am anunţat candidatura, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanță. (…) Asta înseamnă un stat platesc, îți dau un spor de 50%, dar vreau să văd si câte fonduri ai atras, câte proiecte ai deblocat. Acest lucru trebuie să-l faci lunar. Noi am mers pe un spor de 50%, nu pe un spor de până la50%, ca să fie atribuit în funcţie de performanță. Nu e nicio austeritate, e un lucru cât se poate de normal. Nu ştiu cât de legal este sau a fost până acum să primesti spor de atragere de fonduri europene la salariul de bază, dar tu să fii în concediu”, a afirmat Ciolacu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă începere proiect „Creșterea eficienței energetice a societății PREBET AIUD SA”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă SC PREBET AIUD SA, în calitate de Beneficiar, cu cod de identificare fiscală RO1763841, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J01/121/1991, cu sediul în Mun. Aiud, str. Arenei, nr. 10, județ Alba, implementează proiectul ”Creșterea eficienței energetice a societății PREBET AIUD SA”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea