Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Spitalul din Cugir a convins 9 rezidenţi să încheie contracte, începând de la 1 ianuarie 2013

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul orăşenesc Cugir se pare că va scăpa de problema privind asigurarea pe viitor cu posturi de medici necesari bunei funcţionări a instituţiei locale de sănătate. Cel puţin aşa rezultă din ultimele demersuri pe care conducerea Spitalului le-a făcut scoţând la concurs nu mai puţin de 12 posturi de medici rezidenţi, pe loc ( persoane care au optat pentru Cugir).

Potrivit managerului spitalului ing. Cristian Simu, (foto) în urma concursului de rezidenţiat, 9 medici au optat pentru încheierea  unui contract cu Spitalul Orăşenesc Cugir pentru următoarele specialităţi:  boli infecţioase, cardiologie, dermato-venerologie, endocrinologie, medicină internă, obstretica-ginecologie, oftamologie, psihiatrie, diabet zaharat, nutriţie şi boli de nutriţie. În dimineaţa zilei de azi,13 decembrie 2012,  3 dintre aceştia s-au prezentat la sediul policlinicii locale pentru semnarea contractelor individuale de muncă pe post, urmând ca următorii 6 rezidenţi să facă acelaşi lucru în cursul acestei săptămâni.

Rezidenţii sunt: 2 din Cugir, 2 din Cluj-Napoca, 2 din Satu mare, 1 din Viseul de Sus şi 2 din Sibiu. Contractele vor fi încheiate pe o perioadă nedeterminată şi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2013, rezidenţii urmând să primească de la Ministerul Sănătăţii prin Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Alba, salariul de medic pe întreaga perioadă de studii. După cum preciza directorul spitalului,  urmează ca pe data de 18 decembrie a.c, studenţii să se prezinte la Centrul Universitar Cluj-Napoca pentru repartizarea pe clinici de îndrumare.  După un stagiu de pregătire de rezidenţiat pentru o perioadă de 4-5 ani, în funcţie de specialitatea aleasă, absolvenţii se vor prezenta obligatoriu,  conform contractului,  la Spitalul Orăşenesc Cugir.

  ”Este un pas important, o acţiune foarte bună, menită să asigure cu posturi sigure unitatea de sănătate, dar care ar putea însemna şi trecerea la o nouă generaţie de medici, mult mai tineri având în vedere că unii dintre cei actuali se află aproape de vârsta pensionării”, a conchis managerul spitalului cugirean Cristian Simu.

 Constantin Predescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea