Rămâi conectat

Ştirea zilei

Speranțe pentru albaiulienii ”loviți” de noua impozitare a clădirilor nerezidențiale – decizia, miercuri în Consiliul Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizarea recentă a cetățenilor – proprietari de clădiri nerezidențiale din Alba Iulia, scandalizați de ”explozia” impozitului pentru astfel de imobile în urma aplicării regulilor impuse de Noul Cod Fiscal, nu a rămas fără rezultat.

vot sedinta consiliul local alba iuliaAstfel, în cadrul ședinței de Consiliu Local care va avea loc miercuri, la ora 11.00, aleșii locali vor supune votului un proiect de hotărâre privind modificarea cotei de impozitare în cea ce privește clădirile nerezidențiale de la plafonul maxim de 1,3% la 0,5 procente.

 

CITEȘTE ȘI: Albaiulienii se mobilizează și fac demersuri pentru scăderea impozitului pe clădirile nerezidențiale

Atenție! Potrivit documentului, valoarea impozabilă de 0,5% poate fi: valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani; valoarea finală a lucrărilor de construcţii, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani, anteriori anului de referinţă; valoarea care rezultă din actul de transfer de proprietate în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani, anteriori anului de referinţă.

Imediat ce au aflat vestea cea bună, proprietarii acestor tip de imobile au demarat o campanie de mobilizare pe facebook.

“Toate persoanele interesate de majorarea cu de peste 10 ori a impozitelor pe spatiile comerciale sunt rugate sa participe Miercuri, ora 13,00 in sala de sedinte a Primariei Alba Iulia, la discutii deoarece se va stabili procentul definitiv ce se va aplica pentru aceste impozite. Este important sa fie prezente cat mai multe persoane interesate deoarece se pare ca intentia este sa se reduca foarte putin din aceste impozite”, se precizează în unul dintre mesajele postate de albaiulieni pe rețeaua de socializare. (TB)

CITEȘTE ȘI: Mircea Hava: ”Soluția cea mai rapidă pentru scăderea impozitului pe clădiri nerezidențiale este reevaluarea imobilului. Avem în vedere și o scădere a cotei de impozitare


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea