Rămâi conectat

Politică Administrație

Spectacol-proiect organizat de Primăria Alba Iulia sub genericul ,,Hristos a înviat!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În pragul sărbătorilor de Paşti, concertele, chiar şi piesele de teatru sunt înlocuite cu manifestări menite să pregătească sufletul pentru Săptămâna Patimilor. Primăria Municipiului Alba Iulia a programat două evenimente de excepţie pentru a-L sărbători într-o atmosferă de pioşenie şi reverenţă pe Cel ce ne-a deschis noi orizonturi prin moartea şi învierea Sa. În seara zilei de 7 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu începere de la ora 18,30, albaiulienii pot participa la un spectacol-proiect, desfăşurat sub genericul „Hristos a înviat!”. Piesele din folclorul religios vor urma cronologia faptelor, precum şi a emoţiilor legate de ultima săptămână din viaţa lui Iisus Hristos: intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea şi Învierea. Grupul cameral instrumental „Cantores” îi va acompania pe îndrăgiţii solişti Mariana Anghel şi Ionuţ Fulea într-un recital de excepţie, la care se va adăuga Grupul Psaltic. Între reprizele de interpretare vocală şi instrumentală, invitatul special al acestui spectacol, actorul clujean Dorel Vişan, va recita Psalmi.
Pe 8 aprilie, în Duminica Floriilor, după Sfânta Liturghie, în curtea Catedralei Reîntregirii, va avea loc o rememorare prin cântec a celui mai mare eveniment  al lumii: învierea lui Iisus Hristos. Cea mai apreciată voce a ortodoxiei, Divna Ljubojevic, însoţită de corul Melodi, vor susţine un spectacol de muzică acapella bizantină. Vocea Divnei va convinge auditoriul prin puritate, modestie şi fluenţă şi va impresiona prin culoarea captivantă şi claritatea tonului, foarte rar întâlnite. Prezenţa la Alba Iulia a Divnei Ljubojevic este precedată de un recital susţinut în Elveţia şi urmată de un concert extraordinar ce va avea loc la St. Petersburg (Rusia) în Philharmonic Hall.
Evenimentele muzicale vor fi completate de inaugurarea Târgului de Paşti, unde albaiulienii vor putea găsi produse tradiţionale: ouă încondeiate, cozonaci, pască, vin şi alte preparate specifice sărbătorilor pascale. (R.R.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea