Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Sondaj INSCOP: Peste 80 la sută dintre români se declară împotriva stabilirii refugiaților în țara noastră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 80% dintre români consideră că refugiații/imigranții nu trebuie să se stabilească în țara noastră, iar majoritatea consideră, în contextul atacurile teroriste din Paris, că Europa nu ar trebui să mai primească aceste persoane care vin din Orientul Mijlociu, relevă un sondaj INSCOP transmis vineri AGERPRES.

sondaj refugiatiPotrivit sondajului, 75,6% dintre români consideră că, după atacurile teroriste din Paris, Europa nu ar mai trebui să primească migranți/refugiați din Orientul Mijlociu, iar 16% din populație apreciază că statele europene ar trebui să primească în continuare. 8,4% dintre cei chestionați nu știu sau nu răspund la această întrebare.

În ceea ce privește cauza pentru care refugiații/imigranții au plecat din țările lor, 35% dintre români au indicat războiului din Orientul Mijlociu (față de 41,7% în luna septembrie), 33,1% cred că este vorba de grupuri organizate care vin cu scopul de a destabiliza Europa (față de 23,4% în luna septembrie), 19,1% consideră că este vorba de imigranți care vin spre Europa din cauza sărăciei din zonele lor de origine (față de 23,3% în luna septembrie). 5,4% dintre români sunt de părere că imigranții sunt în primul rând persoane care preferă să trăiască în UE (față de 5,9% în luna septembrie). Nu știu sau nu răspund — 7,5% (față de 5,7% în septembrie).

În contextul în care la nivelul Uniunii Europene s-a pus problema împărțirii refugiaților între statele membre, 75,8% dintre români cred că țara noastră nu ar trebui să primească aceste persoane (față de 56,2% în luna septembrie), în timp ce 19,2% spun că România ar trebui să le primească (față de 35,5% în luna septembrie). 5,1% reprezintă non-răspunsuri (față de 8,3% în luna septembrie).

Procentul românilor care nu sunt de acord ca refugiații/imigranții să se stabilească în țara noastră a crescut de la 65,3% în luna septembrie, la 80,2%. 16,1% sunt de acord ca refugiați să se stabilească în România (față de 26,5% în luna septembrie). 3,7% dintre cei chestionați nu știu sau nu răspund la această întrebare (față de 8,2% în luna septembrie).

Peste 80% dintre români — 81,9% — nu sunt de acord ca refugiații să se stabilească în localitatea în care trăiesc (față de 67,1% în luna septembrie), iar 14,2% dintre subiecți ar fi de acord (față de 24,4% în luna septembrie). 3,9% reprezintă non-răspunsuri (față de 8,5% în luna septembrie).

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul, în perioada 26 noiembrie — 2 decembrie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.071 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

28 mai: Memorandumul Transilvaniei. Liderii românilor din Transilvania prezintă petiția împăratului Austro-Ungariei Franz Josef

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 mai: Memorandumul Transilvaniei. Liderii românilor din Transilvania prezintă petiția împăratului Austro-Ungariei Franz Josef Memorandumul a reprezentat o petiţie semnată de liderii românilor din Transilvania şi adresată în 1892 împăratului austro-ungar Franz Joseph. Acesta prezenta consecinţele instaurării dualismului austro-ungar şi cuprindea principalele revendicări ale românilor transilvăneni, printre care se număra recunoaşterea drepturilor politice şi confesionale. […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

27 mai 1600: Prima unire politică a celor trei țări române. Mihai Viteazul devine „domn al Țării Românești, Ardealului și Moldovei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

27 mai 1600: Prima unire politică a celor trei țări române. Mihai Viteazul devine „domn al Țării Românești, Ardealului și Moldovei” În timpul domniei lui Mihai Viteazul, la 27 mai 1600, s-a realizat pentru prima dată unirea politică a celor trei țări românești cu un singur conducător. În punctul cel mai înalt al destinului sau […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

27 mai: ”Ziua Psihologului” – Psihologii din întreaga țară sărbătoresc 21 ani de când această profesie a fost reglementată

Ziarul Unirea

Publicat

în

27 mai: ”Ziua Psihologului” – Psihologii din întreaga țară sărbătoresc 21 ani de când această profesie a fost reglementată În 2004, Parlamentul României a emis legea priving exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființându-se Colegiul Psihologilor din România. Această profesie rămâne a fi una din cele mai importante şi necesare societății. Psihologii, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea