SONDAJ CURS în București: Dezastru pentru PSD și PNL. Alianța 2020 (USR-PLUS) vine tare din spate

SONDAJ CURS în București pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019: Dezastru pentru PSD și PNL. Alianța 2020 (USR-PLUS) vine tare din spate!

Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a dat publicității datele privind celui de al II-lea sondaj de tip OMNIBUS în Municipiul București. Cercetarea va fi făcută din două în două luni pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți pe bază de interviuri față în față la domiciliul acestora.

Potrivit primei cercetări efectuate în perioada 21 februarie – 11 martie dacă duminica ar fi organizate alegerile europarlamentare PSD ar fi votat de 26% (o scădere de 6 procente față de studiul anterior).

Un salt spectaculos se înregistrează în dreptul alianței dintre USR și Plus – Alianța 202 USR+PLUS atinge 23%. (În studiul anterior separat cele două partide ajungeau la 15% – USR – 8 și PLUS – 7%).

ALDE înregistrează 19% din opțiunile respondenților, în creștere față de cercetarea anterioară cu patru procente și se consolidează în Capitală.

Un adevărat dezastru se înregistrează în dreptul PNL – 17%. Deși înregistrează o mică creștere (de 2 procente) față de studiul anterior, liberalii  nu conving și se consolidează ca fiind doar a IV-a forță politică din București.

Plutonul este încheiat de Pro România cu 8% și PMP cu 6%.

Datele tehnice: Sondajul a fost realizat în Municipiul București pe un volum eșantion de 1067 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3,0% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondenților. Perioada: 21 februarie – 11 martie 2019.

1 comentariu

pop ioan 18 martie 2019 at 9:34

Rezultatul de la alegeri va depinde foarte mult de procentul alegatorilor prezenti la vot. O prezenta scazuta favorizeaza PSD, lucru dovedit la alegerile din trecut. Cu cat merg mai multi romani la vot cu atat scade procentajul obtinut de PSD. Concluzia: mergeti la vot daca vreti sa scapati de Ciuma Rosie!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...