Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Sondaj CURS. Cum votează românii la eurparlamentare în funcție de regiunile istorice: PNL câștigă în Ardeal, PSD e preferat de olteni și moldoveni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sondaj CURS. Cum votează românii la eurparlamentare în funcție de regiunile istorice: PNL câștigă în Ardeal, PSD e preferat de olteni și moldoveni.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS a publicat rezultatele unui sondaj de opinie la nivel național desfășurat pe un eșantion de 1.500 de adulți în perioada 5-28 aprilie 2019. Marja maximă de eroare statistică tolerată la nivelul întregului eșantion este +/-2,5%.

În Moldova

PSD are 41% urmat de PNL cu 22% USR-PLUS cu 13% ALDE cu 9% și Pro România cu 8%, PMP cu 5%.

În Muntenia (inclusiv București)

PSD are 38% urmat de PNL cu 24%, USR-PLUS cu 9%, ALDE cu 14%, Pro România cu 10% și PMP cu 4%.

În Transilvania

Principalul partid este PNL cu 28% urmat de PSD cu 19%, USR-PLUS cu 15%, UDMR 14%, Pro România cu 8 la sută, PMP și ALDE cu 7% fiecare.

PSD are un profil mai puternic în mediul rural (36 versus 29%). Și PNL are un profil preponderent rural dar în limita marjei de eroare. Alianța 2020, în schimb, are un profil puternic urban (15% față de doar 8% în rural).

Datele tehnice: Sondajul a fost realizat la nivel național pe un volum eșantion de 1500 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2,5% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondenților. Perioada: 5 aprilie – 28 aprilie 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea