Rămâi conectat

Curier Județean

#șoferdealba: Cât de buni sunt șoferii din Alba după susținerea probelor teoretice si practice pentru obținerea permisului de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anul trecut, în județul Alba, promovabilitatea a fost de 70,45% la examenul pentru obținerea carnetului de șofer. 5.629 de absolvenți ai școlilor de șoferi s-au ales cu permisul de conducere auto.

Comisarul-șef Mihail Zgârdea, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba, ne-a transmis analiza activităţii desfășurate în anul 2022 de către Compartimentul Evidență Conducători Auto și Examinări.

Astfel, compartimentul a primit dosarele candidaților şi a programat la examinare în sistem informatic 11.279 de persoane pentru obţinerea permisului auto, precum și documentele în vederea preschimbării carnetului de șofer pentru 32 de conducători auto. Personalul a listat programatoarele la traseu şi anexele candidaţilor declaraţi admişi la proba teoretică și a introdus în sistemul informativ calificativele obținute de candidați la finalul probei practice.

În zilele de luni, miercuri și vineri s-au desfășurat activități de examinare în sistem informatic la proba teoretică, iar zilnic, activităţi de examinare la proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere auto. Potrivit sursei citate, în cursul anului trecut s-au programat la proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto 11.279 de absolvenți ai școlilor de șoferi, 1.000 de candidați provenind din promoțiile anilor precedenți.

Dintre cei examinați în 2022, au fost admiși 5.056 de absolvenți ai școlilor de șoferi, iar 7.223 de candidați au fost respinși, procentajul de promovabilitate fiind de doar 44,82%. Aceasta înseamnă fie că nu se prea fac cursuri teroretice la școlile de șoferi, care doar încasează banii și-i lasă pe candidați să fie…autodidacți, fie acest fapt denotă o slabă pregătire în privința legislației rutiere a majorității cursanților – 55,18% nereușind să ajungă să dea proba practică.

În schimb, la proba practică pe traseele din oraș au fost examinați în total 7.990 de candidați (diferența de 2.934 de persoane examinate o reprezintă candidații care au promovat proba teoretică în seriile anterioare). Dintre aceștia, au reușit să obțină permisul auto 5.629 de candidați, adică 70,45% din totalul celor examinați, 2.361 de pretendenți fiind respinși.

Anul trecut, Serviciul „Permise Auto” a introdus în sistemul informatic date în vederea confecționării a 19.617 carnete de șofer, pe lângă cele ale fericiților posesori ai permiselor auto din 2022 fiind confecționate permise și pentru cei cărora le-a expirat valabilitatea, care le-au pierdut, li s-au deteriorat ori le-au fost furate.

Anul trecut, au mai fost eliberate 30 de permise de conducere remise de Poșta Română, au fost primite din partea Inspectoratului de Poliție Județean Alba 96 de permise de conducere anulate și au fost expediate 9 fișe ale posesorilor unor carne de șofer din alte județe. Dragi șoferi, respectați prevederile legislației rutiere în vigoare, aveți răbdare în trafic, conduceți prudent și… veți ajunge teferi unde vă doriți!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. „𝐷𝑟𝑎𝑔𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆ 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑎̆, 𝐶𝑎𝑚𝑒𝑙𝑖𝑎 𝐿𝑎𝑧𝑎̆𝑟, 𝑛𝑒-𝑎 𝑝𝑎̆𝑟𝑎̆𝑠𝑖𝑡 𝑎𝑠𝑡𝑎̆𝑧𝑖 𝑑𝑒 𝑑𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑎𝑡̧𝑎̆, 𝑙𝑎 𝑑𝑜𝑎𝑟 49 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑖. 𝐶𝑎𝑚𝑖 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea