Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Sociologul Alin Tomuș: „Participarea la vot este, fără îndoială, un indicator al sănătății democrației”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sociologul Alin Tomuș: „Participarea la vot este, fără îndoială, un indicator al sănătății democrației”

Sociologul Alin Tomuș a afirmat, într-o emisiune de la Radio Unirea FM pe tema importanței prezenței cetățenilor la vot, în contextul apropiatelor alegeri locale și europarlamentare din 9 iunie, că participarea la vot este, fără îndoială, un indicator al sănătății democrației.

Citește și: Sociologul Alin Tomuș: „O structură europeană solidă primează în fața ideologiilor”

„Cu siguranță, indicatorul participării la vot și al capacității populației de a se exprima cu privire la reprezentanții pe care urmează să-i aleagă este un barometru, este un indicator care ne va arăta cât de sănătoasă este democrația noastră. El ne va arăta în fapt relația între mediul politic/administrativ și comunitățile în care se produc astfel de alegeri”, a explicat sociologul Alin Tomuș.

Acesta a opinat că în duminica alegerilor comunitatea din Alba se va mobiliza la vot. „9 iunie reprezintă în mod cert o zi importantă, mai ales că în această zi se va decide ce se va întâmpla în următorii pattru ani. Campania electorală pare să fie una dintre cele mai interesante din șirul de campanii pe care le-am trăit până în acest moment.

Este greu să estimăm acum participarea în mod real la scrutin, dar, urmărind sondajele de opinie și punctele de vedere ale oamenilor cu expertiză care se exprimă în această zonă, rezultă că participarea nu va fi spectaculoasă. Să nu uităm, însă, zicala conform căreia cămașa este mai aproape de piele decât haina, o vorbă potrivită în cazul impactului alegerilor locale în comunitate.

Cred, prin urmare, că la nivelul comunității noastre oamenii se vor mobiliza la vot”, a precizat Alin Tomuș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

„Ierburile rele” sau buruienile – mai bune decât orice produs farmaceutic

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Ierburile rele” sau buruienile – mai bune decât orice produs farmaceutic Buruienile sunt plante sălbatice, fără valoare economică, care se înmulţesc vertiginos şi sunt extrem de rezistente la condiţiile vitrege de climă, spre disperarea agricultorilor care îşi văd culturile compromise, în timp ce aceşti duşmani ai grădinilor şi ogoarelor se dezvoltă din plin. Lucrătorii pământului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea