Soarta datornicilor în franci elvețieni, decisă în Parlament
Proiectul care ar urma să permită conversia creditelor din franci elvețieni în lei va fi discutat astăzi în comisiile de specialitate.
Soarta datornicilor în franci elveţieni va fi decisă săptămâna aceasta. Proiectul care ar urma să permită conversia creditelor din franci elvețieni în lei va fi discutat astăzi în comisiile de specialitate, iar marți va primi votul final.
Datornicii cer parlamentarilor ca rambursarea creditelor în valută să se facă fie la cursul „istoric”, de la data semnării contractului de credit, fie la un curs mai mic decât cel al pieței.
În ultima dezbatere din comisia parlamentară, politicienii au dezbătut, totuși, pe marginea proiectului și au căzut de acord că vor ca prin lege să fie convertite doar creditele în franci elvețieni, la cursul de la data acordării.
Ce a rămas stabilit este că parlamentarii se vor întruni astăzi pentru a discuta din nou pe marginea proiectului de lege și că se pleacă de la conversia la cursul istoric.
BNR a atras atenţia că introducerea legii ar aduce un cost adiacent de 2,4 miliarde lei şi ar pune presiune pe solvabilitatea din sistemul bancar. Şi bancherii au avertizat că legea ar aduce probleme României.
sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată