SM Speromax Alba: Comitet de tineret în România pentru pacienții cu scleroză multiplă
Asociația SM Speromax Alba va derula în perioada aprilie 2013 – septembrie 2014 proiectul ”Comitet de tineret în România pentru pacienții de scleroză multiplă”. Proiectul este finanțat în cadrul liniei ”Tineret în acțiune” al Comisiei Europene.
”Proiectul s-a născut din nevoia tinerilor cu scleroză multiplă din România care sunt specifice faţă de nevoile pacienţilor adulţi. Din dorinţa ca aceştia să fie reprezentaţi la nivel naţional de o structură care să reprezinte tinerii cu SM în relaţia cu autorităţile şi Societatea de Scleroză Multiplă din România. De asemenea sperăm ca aceştia să fie implicaţi mai activ în viaţa comunităţii locale (de unde vin) şi în societate, în general, inclusiv în asociaţiile locale membre SSMR de unde provin. Proiectul sprijină prevenirea şi combaterea prejudecăţilor şi a tuturor atitudinilor care conduc către excludere. Prin organizarea Comitetului de Tineret în România pentru pacienţii de SM, proiectul dezbate principiile care stau la baza fondării UE, precum principiile respectului pentru drepturile omului şi libertăţile fundamentale”, a declarat Dragoș Zaharia, președintele Asociației SM Speromax Alba.
Proiectul propus de SM Speromax Alba urmăreşte participarea activă a tinerilor în viaţa socială şi civică. Scopul general este de a încuraja tinerii să fie cetăţeni activi. Grupul țintă cuprinde 20 de tineri cu dizabilităţi şi fără dizabilităţi, din 18 organizaţii locale de pacienţi cu scleroză multiplă din România. Oferindu-le oportunitatea de a se cunoaşte, a lucra şi învăţa împreună, de a participa la activităţi comune, proiectul intenţionează să dezvolte la nivel comunitar o atmosferă de cooperare şi întelegere reciprocă, de respect pentru diversitate.
Proiectul cuprinde activităţi de conştientizare asupra problemelor tinerilor cu dizabilităţi, principiu european care sunt astfel promovate în rândul tinerilor din România şi în relaţia tinerilor cu dizabilităţi – tinerilor fără probleme.
O altă prioritate este includerea tinerilor cu posibilităţi reduse: ”Tinerii cuprinși în proiect au obstacole sociale, sunt tineri discriminaţi pe motive de dizabilitate; obstacole economce: tineri cu un standard redus de trai, venituri scăzute, dependenţă de sistemul de asigurări sociale; în situaţie de şomaj pe termen lung sau sărăcie; probleme financiare. De asemenea sunt tineri cu probleme de sănătate, probleme cronice de sănătate, sunt tineri cu nevoi speciale”, explică Dragoș Zaharia.
Proiectul vizează promovarea angajamentului tinerilor pentru o creştere incluzivă, în special: creşterea în valoare a tinerilor sau încurajarea tinerilor pentru a conştientiza şi a se implica în abordarea acestei teme pentru o societate mai incluzivă.
”În etapa de pregătire (primele 3 luni de proiect) vor fi selectați cei 20 de beneficiari. Etapa de implementare a activităților se va derula pe parcursul a 11 luni și va cuprinde organizarea MS DAY 2013 în România, pregătirea şi organizarea întâlnirii de constituire a Comitetului de Tineret în România pentru pacienţii de SM – CTR – SM, pregătirea şi organizarea Atelierului pentru tineri din cadrul Seminarului Naţional de Scleroză Multiplă – Ediţia a X – a, pregătirea şi organizarea atelierului de lucru ”Dezvoltarea personală şi consolidarea relaţionărilor de grup privind integrarea tinerilor cu dizabilităţi”, pregătirea şi organizarea a 2 conferinţe de presă (una la începutul proiectului iar cea de a doua la închidere), cu presa din judeţul Alba, pentru diseminarea rezultatelor proiectului”, a mai precizat președintele Speromax Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii