Rămâi conectat

Politică Administrație

Situație incredibilă: Județul Alba s-ar putea alege cu doi subprefecți, din cauza disputei politice liberale PNL-ALDE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Situație incredibilă: Județul Alba s-ar putea alege cu doi subprefecți, din cauza disputei politice liberale PNL-ALDE

După preluarea puterii PNL a început procesul de instalare a oamenilor săi în funcțiile importante, la nivel județean. Astfel persoanele susținute de PNL Alba par a avea avantajul politic pentru posturile rămase vacante. Totuși, planurile PNL Alba s-ar putea să fie încurcate de ALDE.

Dacă numele noului prefect al județului Alba, s-a distins relativ repede, cu toate că în cărți se aflau mai multe persoane pentru ocuparea acestei demnități, pentru funcția de subprefect nici acum lucrurile nu sunt foarte clare.

După eliberarea din funcție a lui Nicolae Mera, schimbat din funcția de subprefect al județului Alba prin hotărârea a Cabinetului PNL, postul a rămas vacant. Acest lucru s-a întâmplat la numai 3 luni de când fusese instalat în acest post de Guvernul PSD-ALDE.

Având în vedere conjunctura în care a ajuns la putere Guvernul PNL condus de premierul Ludovic Orban, în urma moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Viorica Dăncilă și a votului de investitură în Parlamentul României, cu susținerea unor parlamentari de la USR, PMP și chiar ALDE și Pro România, este de așteptat ca partidele care au sprijinit debarcarea PSD să aibă pretenții și la nivel loc.

Așadar, pentru județul Alba, cel mai elocvent în acest sens, este cazul PMP Alba, al cărui lider, Clement Negruț, a fost promovat în funcția de secretar de stat la Cancelaria Premierului.

Acesta fiind contextul, nu doar PNL își dorește funcția de sub prefect al județului Alba, pentru care a fost deja vehiculat numele profesorului Dan Borteș.

Borteș, director al Școlii Gimnaziale din Vidra și consilier local PNL la Câmpeni. Liberalii din zona Apuseni se simt slab reprezentați la nivel de funcții de conducere și au insistat să le revină funcția de subprefect al județului Alba, deși conducerea județeană avea în vizor un alt liberal.

Astfel, ALDE Alba a avansat numele Monicăi Peli, consilier în cadrul Instituției Prefectului Alba, după ce în mandatul anterior o susținuse pentru această funcție pe altă Monica… Și anume Monica Popescu, soția consilierului local Marius Popescu. Aceasta din urmă a anunțat însă că nu ar mai vrea un alt mandat.

Potrivit unei surse, ALDE Alba și-ar putea dori această funcție și pentru Bogdan Lazăr, fiul liderului Organizației Județene Alba a partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

Oricum, județul Alba ar putea avea doi subprefecți, după ce premierul Ludovic Orban declarase la finele anului trecut că „în ceea ce privește subprefecții, (…) în conformitate cu OUG privind Codul administrativ în fiecare județ vom avea doi subprefecți”.

Așadar, deocamdată, numele viitorului sau, mai bine zis, viitorilor subprefecți de Alba este, aparent, învăluit în mister… însă nu pentru mult timp, dar surprizele nu sunt excluse deloc, mai ales în politică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ministrul Energiei a confirmat prezența la Câmpeni, în cadrul proiectului „Energie pentru Viață”

Bera Larisa

Publicat

în

Ministrul Energiei a confirmat prezența la Câmpeni, în cadrul proiectului „Energie pentru Viață” Ministrul Energiei, domnul Sebastian Burduja, a confirmat prezența în cadrul vizitei organizată la Câmpeni, județul Alba, cu prilejul implementării celei de-a șaptea ediții a proiectului „Energie pentru viață” de către Asociația Energia Inteligentă. Citește și: Facturile la energie rămân plafonate până în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea