Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Situație GRAVĂ în cazul copilului de 2 ani, căzut în fântână, la Livezile – Este sedat și intubat, la Secția ATI a Spitalului Județean Târgu Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Copilul în vârstă de 2 ani, din comuna Livezile, care a căzut, marți în fântâna din curtea casei, este în stare gravă. Potrivit reprezentantului Spitalului Județean Târgu Mureș, micuțul este internat la secția de Terapie Intensivă, sedat și intubat, iar mâine va fi reevaluat neurologic și se vor stabili măsurile medicale de urmat în continuare.

”Este internat în secția ATI pentru copii, este încă în stare gravă. Deocamdată astăzi rămâne sedat și intubat iar mâine va fi reevaluat neurologic. În funcție de aceasă evaluare medicii vor decide, eventual detubarea”, a declarat Mariana Muntean, purtător de cuvânt al spitalului Clinic Târgu Mureș.

Reamintim că micuțul a cazut, marți, într-o fântână adâncă de aproximativ 8 metri, în timp ce a fost lăsat nesupravegheat în curtea casei.

Potrivit ISU Alba, după copil a coborât un localnic care l-a menținut deasupra nivelului apei. Pompierii l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent respectiv scripete, lanț și găleată.

CITEȘTE ȘI: UPDATE | FOTO / VIDEO TRAGEDIE în comuna Livezile. Un copil de 2 ani a căzut în fântână. Un elicopterul SMURD îl transportă din Aiud, la spitalul din Târgu Mureș 

La extragerea din fântână copilul era în stop cardio respirator și hipotermic. Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare continuate aproximariv 30 de minute, până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă care a preluat copilul. Ulterior, micuțul a fost transportat cu elicopterui SMURD, la spitalul din Târgu Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | „Cupa Alba Junior”: Tenis Club Sun, șase mici tenismeni pe locurile mari ale podiumului

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | „Cupa Alba Junior”: Tenis Club Sun, șase mici tenismeni pe locurile mari ale podiumului În data de 21 septembrie 2024, în municipiul Alba Iulia, s-a desfășurat „Cupa Alba Junior”, competiție sportivă unde un număr de șase tineri practicanți ai tenisului, aparținând de Tenis Club Sun, au ocupat locuri pe podiumul competițional. „Așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea