Situația spitalelor din Alba care nu au unități de transfuzii sanguine autorizate
Spitalele din Alba care nu au unități de transfuzii sanguine autorizate se află la Aiud, Sebeș și Cugir, iar spitalele care au UTS-uri autorizate sunt în Alba Iulia, Blaj, Câmpeni și Abrud, a arătat Ministerului Sănătății.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba, UTS-urile de la spitalele din Aiud și Sebeș ”vor fi foarte ușor de autorizat pentru că mai au nevoie numai de un aparat pentru care s-au făcut deja demersuri”, în vreme ce unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul din Cugir va fi mai greu de autorizat întrucât se așteaptă aprobarea de la primărie, iar apoi de la Ministerul Sănătății.
Cele trei unități din Alba au rămas neautorizate deoarece la momentul construirii spitalelor, acestea nu erau prevăzute.
Managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion, a declarat pentru că demersurile pentru obținerea autorizației au început acum două săptămâni în urma unui control.
”Am început demersurile acum două săptămâni după un control de la DSP în care ni s-a recomandat să autorizăm UTS-ul. Am făcut primul pas, un memoriu către primărie prin care am solicitat modificarea organigramei. Sper ca până la sfârșitul lunii septembrie să fim autorizați (…) Spațiul îl avem. Avem nevoie de trei aparate de răcit, iar noi avem unul. Mai avem nevoie de o centrifugă și de un aparat de încălzit”, a spus Florin Arion.
Întrebat dacă în momentul de față se realizează transfuzii, managerul spitalului din Cugir a explicat ”că unitatea de transfuzii este un compartiment adiacent compartimentului de chirurgie, iar fără unitatea de transfuzii nu ar putea funcționa chirurgia”, precizând că activitate chirurgicală există dinainte de 2014, de când ocupă postul de manager.
Inspectorii sanitari au declarat că săptămâna viitoare vor efectua o evaluare a UTS-urilor din județ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Jandarmii montani pregătiți pentru sezonul de iarnă: Recomandări pentru persoanele care merg pe munte
Jandarmii montani pregătiți pentru sezonul de iarnă: Recomandări pentru persoanele care merg pe munte Jandarmii de la posturile montane sunt la datorie și le recomandă iubitorilor de drumeții să manifeste prudență, să se informeze cu privire la prognoza meteo și la starea traseului înainte de a porni la drum și să nu se abată de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan