Rămâi conectat

Curier Județean

Situația spitalelor din Alba care nu au unități de transfuzii sanguine autorizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalele din Alba care nu au unități de transfuzii sanguine autorizate se află la Aiud, Sebeș și Cugir, iar spitalele care au UTS-uri autorizate sunt în Alba Iulia, Blaj, Câmpeni și Abrud, a arătat Ministerului Sănătății.

CAMPANIE - DONARE SANGE - UNSRPotrivit Direcției de Sănătate Publică Alba, UTS-urile de la spitalele din Aiud și Sebeș ”vor fi foarte ușor de autorizat pentru că mai au nevoie numai de un aparat pentru care s-au făcut deja demersuri”, în vreme ce unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul din Cugir va fi mai greu de autorizat întrucât se așteaptă aprobarea de la primărie, iar apoi de la Ministerul Sănătății.

Cele trei unități din Alba au rămas neautorizate deoarece la momentul construirii spitalelor, acestea nu erau prevăzute.

Managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion, a declarat pentru că demersurile pentru obținerea autorizației au început acum două săptămâni în urma unui control.

”Am început demersurile acum două săptămâni după un control de la DSP în care ni s-a recomandat să autorizăm UTS-ul. Am făcut primul pas, un memoriu către primărie prin care am solicitat modificarea organigramei. Sper ca până la sfârșitul lunii septembrie să fim autorizați (…) Spațiul îl avem. Avem nevoie de trei aparate de răcit, iar noi avem unul. Mai avem nevoie de o centrifugă și de un aparat de încălzit”, a spus Florin Arion.

Întrebat dacă în momentul de față se realizează transfuzii, managerul spitalului din Cugir a explicat ”că unitatea de transfuzii este un compartiment adiacent compartimentului de chirurgie, iar fără unitatea de transfuzii nu ar putea funcționa chirurgia”, precizând că activitate chirurgicală există dinainte de 2014, de când ocupă postul de manager.

Inspectorii sanitari au declarat că săptămâna viitoare vor efectua o evaluare a UTS-urilor din județ.

Citește și Ministerul Sănătății: Spitalele din Aiud, Sebeș și Cugir NU au unități de transfuzie sanguină autorizate


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea