Situația spitalelor din Alba care nu au unități de transfuzii sanguine autorizate

Paul Voicu - Primar 2020

Spitalele din Alba care nu au unități de transfuzii sanguine autorizate se află la Aiud, Sebeș și Cugir, iar spitalele care au UTS-uri autorizate sunt în Alba Iulia, Blaj, Câmpeni și Abrud, a arătat Ministerului Sănătății.

CAMPANIE - DONARE SANGE - UNSRPotrivit Direcției de Sănătate Publică Alba, UTS-urile de la spitalele din Aiud și Sebeș ”vor fi foarte ușor de autorizat pentru că mai au nevoie numai de un aparat pentru care s-au făcut deja demersuri”, în vreme ce unitatea de transfuzie sanguină de la Spitalul din Cugir va fi mai greu de autorizat întrucât se așteaptă aprobarea de la primărie, iar apoi de la Ministerul Sănătății.

ELIT

Cele trei unități din Alba au rămas neautorizate deoarece la momentul construirii spitalelor, acestea nu erau prevăzute.

Managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion, a declarat pentru că demersurile pentru obținerea autorizației au început acum două săptămâni în urma unui control.

Mihail David - 2020

”Am început demersurile acum două săptămâni după un control de la DSP în care ni s-a recomandat să autorizăm UTS-ul. Am făcut primul pas, un memoriu către primărie prin care am solicitat modificarea organigramei. Sper ca până la sfârșitul lunii septembrie să fim autorizați (…) Spațiul îl avem. Avem nevoie de trei aparate de răcit, iar noi avem unul. Mai avem nevoie de o centrifugă și de un aparat de încălzit”, a spus Florin Arion.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Întrebat dacă în momentul de față se realizează transfuzii, managerul spitalului din Cugir a explicat ”că unitatea de transfuzii este un compartiment adiacent compartimentului de chirurgie, iar fără unitatea de transfuzii nu ar putea funcționa chirurgia”, precizând că activitate chirurgicală există dinainte de 2014, de când ocupă postul de manager.

Inspectorii sanitari au declarat că săptămâna viitoare vor efectua o evaluare a UTS-urilor din județ.

Citește și Ministerul Sănătății: Spitalele din Aiud, Sebeș și Cugir NU au unități de transfuzie sanguină autorizate

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...