Rămâi conectat

Actualitate

Situaţia drumurilor din judeţul Alba. Şoseaua Transalpina va fi blocată până în luna aprilie

Dragoş Suciu

Publicat

în

videoconferinta Prefecutra Alba05Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a precizat în această dimineaţă că în judeţ nu există nici un kilometru de drum închis sau blocat. Acesta a confirmat faptul că drumurile de munte sunt acoperite cu un strat subţire de zăpadă şi s-a luat măsura blocării Transalpinei, pentru a evita eventualele accidente create de „doritorii de adrenalină”.

Din totalul de 446 de kilometri de drumuri naţionale şi 10.53 de drumuri judeţene în momentul de faţă nu există niciun kilometru de drum închis sau blocat. Avem 37,11 kilometri de autostradă, se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile, majoritatea drumurilor sunt la negru. Drumurile acoperite cu strat subţire de zăpadă sunt doar cele din zona de munte. Am luat măsura blocării drumului Transalpina, din cauza faptului că există mulţi doritori de adrenalină, care se aventurau pe acel drum cu toate că există panouri mari de doi metri, prin care conducătorii auto sunt avertizaţi cu privire la faptul că acel drum este închis pe timpul iernii. Cu toate acestea am avut cazuri în care aceste avertizări nu au fost luate în seamă. Unii conducători auto s-au aventurat pe acel drum, după care bineînţeles au apelat la 112, iar noi am fost nevoiţi să mobilizăm atât jandarmeria cât şi pe cei de la salvamont pentru a fi deszăpezite autoturismele acestora şi a fi conduşi în siguranţă până în locul de unde au putut pleca neînsoţiţi fără a mai exista riscuri. Vizavi de autostradă există Centrul de Intervenţii şi Control care este în localitatea Pian, acolo utilajele specializate acţionează pe autostradă ori de câte ori situaţia o impune, cu nisip, sare şi clorură”, a spus prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

La mijloc a fost de fapt o videoconferinţă cu reprezentanţii din teritoriu. Mobilizarea reprezentanţilor din Alba a fost foarte bună, autorităţile din Alba reprezentaţi de printre alţii de preşedintele CJ Ion Dumitrel, comandantul ISU, Dorel Sofica, prefectul Gheorghe Feneşer şi subprefectul Cornel Murg au aşteptat însă în zadar o oră şi 30 de minute sfaturile premierului Ponta.

Intervenţia lui Victor Ponta a fost scurtă şi la obiect „Hai toată lumea la treabă” acesta anunţând şi faptul că actualul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat va prelua aceeaşi funcţie în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a putea conduce Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenta – care va funcţiona la Interne.

Vreau să înţeleagă lumea că dacă am plecat de la Ministerul Sănătăţii nu am rupt legătura cu departamentele de sănătate. Încă o dată e o oportunitate la care nu aveam cum să răspund negativ, să spun nu, pentru că nu teama de responsabilitate trebuie să ne zică dacă facem ceva sau nu, responsabilitatea e imensă dar oportunitatea e şi mai mare. Cred că vom începe cât mai repede să punem la cale lucrurile şi să facem treabă bună”, a spus Raed Arafat, în videoconferinţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea