Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Curier Județean

Simulare Evaluare Națională 2015 la matematică: Elevii de clasa a VIII-a susțin astăzi proba la matematică

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Simularea Evaluării Naționale 2015 la matematică are loc marți, 24 februarie. Subiectele și baremele de corectare la matematică vor fi publicate pe Edu.ro după ora 15.00. Proba începe de la ora 9.00, ține două ore, în județul Alba sunt așteptați 3.065 elevi, iar simularea va fi susținută în 110 centre din județ.

evaluare-nationala14La simularea pentru Evaluarea Naţionala 2015, examenele vor avea loc în săli supravegheate video. Potrivit regulamentului, candidaţii la Evaluarea Naţională nu au voie să intre în sălile de examen cu „ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lasă obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop”.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

De asemenea, elevii de clasa a VIII-a nu au voie să intre în examen nici cu telefoane mobile, căşti audio sau cu orice mijloc electronice de calcul sau de comunicare ce „permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul”.

Notele obţinute de elevi la simulările examenelor naţionale nu vor fi publicate în catalog, dar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Amintim ca acesta este al doilea an in care elevii de clasa a VIII-a sustin simulari nationale ale examenelor din cadrul Evaluarii Nationale. In 2014, rezultatele simularilor au aratat ca doar 30,4% dintre elevii de clasa a VIII-a prezenti la testare au luat note peste 5 la Matematica.

Calendar simulare Evaluare Naţională 2015

23 februarie 2015 – Limba şi literatura română – probă scrisă

24 februarie 2015 – Matematică – probă scrisă

25 februarie 2015 – Limba şi literatura maternă – probă scrisă

6 martie 2015 – Afişarea rezultatelor

Calendar Evaluare Naţională 2015

22 iunie 2015 – Limba şi literatura română – proba scrisă

23 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă – proba scrisă

24 iunie 2015 – Matematică – proba scrisă

26 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)

30 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

3 iulie 2015 – Afişarea, în fiecare şcoală gimnazială, a listei candidaţilor la liceu, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere

3 – 7 iulie 2015 – Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a

14 iulie 2015 – Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc

18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2016

15 iulie 2015 – Afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ. Afişarea de către liceu a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate

16 iulie – 24 iulie 2015 – Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015: In școlile in care, in sesiunile anterioare, s-au constatat nereguli grave in organizarea si desfășurarea evaluării naționale, comisiile județene de organizare a evaluării naționale pot decide nominalizarea in comisii a unor profesori de la alte scoli. De asemenea, comisiile județene de organizare a evaluării naționale pot decide si sa suspende organizarea examenelor in școlile in care, in sesiunile anterioare, s-au constatat nereguli grave.

Si la Evaluarea Naționala 2015, examenele vor fi supravegheate video. Similar procedurilor de la Bacalaureat, si aici comisiile din scoli si comisiile județene de organizare a Evaluării Naționale trebuie sa verifice, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. „In cazul in care, la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda ori in cazul in care exista sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de frauda, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din scoală respectiva”, se arata in ordinul de ministru.

Daca in urma verificării înregistrărilor se constata nereguli, comisia din scoală trebuie sa ia masurile care se impun, care pot merge pana la „acordarea notei 1 (unu) pentru frauda sau tentativa de frauda”.

Candidații la Evaluarea Naționala nu au voie sa intre in sălile de examen cu „ghiozdane, rucsacuri, sacose, poșete si altele asemenea, candidații având obligația de a lasă obiectele menționate in sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia din unitatea de învățământ in acest scop”. Elevii ce refuza depozitarea acestor obiecte nu vor fi primiți in examen.

Li se interzice candidaților la Evaluarea Naționala sa aibă, in sălile de examen, asupra lor, „in obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, in penare si altele asemenea sau in băncile in care sunt așezați in sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cârti, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor”.

Absolvenții de clasa a VIII-a nu au voie sa intre in examen nici cu telefoane mobile, caști audio sau cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce „permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidați sau cu exteriorul”.

In timpul examenului, elevii nu au voie sa vorbească intre ei, sa copieze, sa transmită foi sau materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notițe.

Elevii care nu respecta regulile de mai sus vor fi eliminați din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit sau au transmis materialele interzise.

Absolvenții eliminați de la o proba pentru frauda sau tentativa de frauda primesc nota 1 pe lucrarea scrisa respectiva.

Elevii majori si părinții elevilor minori pot cere comisiei de examen sa vadă lucrarea proprie numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie sa fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal, se arata in ordin. Acesta prevede ca solicitarea de vizualizare a lucrării de examen nu poate conduce la reevaluarea si/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Fata de ordinul de anul trecut, cel de acum prevede ca, „in vederea pregătirii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, comisiile județene/ comisia municipiului București creează baza de date la nivelul fiecărei unități de învățământ gimnazial si la nivel județean, care cuprinde datele personale ale elevilor din clasa a VIII-a, conform solicitărilor Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale”.

De asemenea, „Comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a asigura confecționarea stampilelor-tip pentru Evaluarea Naționala”.

Comisiile județene de organizare a examenului stabilesc componenta comisiilor pentru Evaluarea Naționala cu 48 de ore înainte de începerea probelor scrise, potrivit ordinului de ministru. Acesta prevede ca profesorii nominalizați ca evaluatori sunt selectați „cu precădere din rândul cadrelor didactice abilitate in domeniul evaluării, prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educației Naționale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea