Rămâi conectat

Politică Administrație

„Și mâinile mici salvează vieți” – 500 de elevi din Alba Iulia vor învăța noțiuni de prim ajutor și norme simple de igienă. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Și mâinile mici salvează vieți” – 500 de elevi din Alba Iulia vor învăța noțiuni de prim ajutor și norme simple de igienă. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința CL din 27 aprilie încheierea Protocolului de Colaborare între Municipiul Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala Alba, pentru derularea Proiectului „Și mâinile mici salvează vieți”, în anul școlar 2022-2023 și alocarea sumei de până la 50.000 lei, din bugetul local pe anul 2023 pentru realizarea proiectului.

Obiectul protocolului de colaborarea constă în cooperarea celor trei părți pentru derularea de programe de educație pentru sănătate în școli „Și mâinile mici salvează vieți”, în anul școlar 2022-2023.

Obiectul general al protocolului de colaborarea este formarea de deprinderi sănătoase pentru un stil de viață adaptat realității actuale, prin modelarea reacțiilor rapide în situații de rutină și critice, abilități valoroase pentru societatea în care trăiesc și se adresează unui grup țintă de 500 de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Obiectivele specifice protocolului de colaborare:

-Cunoașterea importanței spălării corecte a mâinilor și adoptarea unor norme simple de igienă în viața de zi cu zi.
-Antrenarea reacțiilor rapide și utilizarea deprinderilor formate în cazul situații critice, care necesită implicarea persoanelor prezente până la sosirea echipajelor specializate (noțiuni de prim ajutor).
-Cunoașterea importanței corectării tulburărilor de statică și dinamică vertebrală și posturală pentru copii.
-Formarea și promovarea de modele de învățare continuă, prin accesarea mijloacelor educaționale dedicate, pentru actualizarea permanentă a cunoștințelor dobândite.

Durata protocolului

Protocolul de colaborare intră în vigoare la data semnării lui de către părți și durează pe perioada anului școlar 2022 – 2023.

Municipiul Alba Iulia va asigura suma de până la 50.000 lei, din bugetul local pe anul 2023, pentru editarea de materiale educaționale, susținerea cursurilor și a concursului final pentru participanții la proiect, după cum urmează:

Tricouri 500 11.000

Brățări fitness 5 20 7.500

Pachet telefon mobil cu brățară fitness 9 3 3.000

Pachet tabletă grafică + brățară fitness 1 3.500

Materiale educaționale (broșuri, pliante, roll-up pentru școlile participante, manechin Brayden) 15.000

Lectori 5 10.000

TOTAL 50.000

Inspectoratul Școlar Județean Alba va asigura programul orar pentru derularea proiectului.

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali Din România – Filiala Alba este responsabil cu privire la organizarea și desfășurarea activităților proiectului și va pune la dispoziție logistica necesară desfășurării cursurilor (sală de curs, centru de simulare care are în dotare sistem educațional interactiv dezvoltat – simulator CPR Little Anne și software QCPR, manechin Braiden, vestă pentru manevră Heimlich, formatori autorizați și platformă digitală pentru instruire la distanță).

Tranferul de cunoaștere pentru copiii aflați în formare în ciclul primar, gimnazial și liceal pune condiția accesării unor programe educaționale, nu doar teoretice ci și cu un puternic suport de simulare medicală și interacțiune informală, care să asigure implicarea activă și complianța de lungă durată a acestora la accesarea de cunoștințe medicale din surse informate și autorizate. Formarea acestor reflexe de informare reprezintă, după un an de pandemie, o necesitate în care comunitatea trebuie să găsească suportul adecvat la profesioniștiidin sănătate, furnizori prin natura activității proprii de programe educaționale.

Obiectivul general al proiectului este formarea de deprinderi sănătoase pentru un stil de viață adaptat realității actuale, prin modelarea reacțiilor rapide în situații de rutină și critice, abilități valoroase pentru societatea în care trăiesc.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Cunoașterea importanței spălării corecte a mâinilor și adoptarea unor norme simple de igienă în viața de zi cu zi.
2. Antrenarea reacțiilor rapide și utilizarea deprinderilor formate în cazul situații critice, care necesită implicarea persoanelor prezente până la sosirea echipajelor specializate (noțiuni de prim ajutor).
3. Cunoașterea importanței corectării tulburărilor de statică și dinamică vertebrală și posturală pentru copii.
4. Formarea și promovarea de modele de învățare continuă, prin accesarea mijloacelor educaționale dedicate, pentru actualizarea permanentă a cunoștințelor dobândite.

Programul educațional se adresează unui grup țintă de 500 de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal în anul școlar 2022-2023.

Pentru completarea resurselor necesare desfășurării optime a activităților desfășurate în cadrul acestui proiect, propunem aprobarea unui protocol de colaborare între Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba și OAMGMAMR Filiala Alba, după cum urmează:

-OAMGMAMR Filiala Alba pune la dispoziție logistica necesară desfășurării cursurilor (sală de curs, centru de simulare care are în dotare sistem educațional interactiv dezvoltat – simulator CPR Little Anne și software QCPR, manechin Braiden, vestă pentru manevră Heimlich, formatori autorizați și platformă digitală pentru instruire la distanță).

-ISJ Alba asigură programul orar pentru derularea proiectului;
-Municipiul Alba Iulia asigură un buget în valoare de până la 50.000 lei pentru editarea de materiale educaționale, susținerea cursurilor și a concursului final pentru participanții la proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea