Rămâi conectat

Actualitate

Sfaturi de la IPJ Alba pentru șoferi. Câteva recomandări preventive și ce amenzi riscă pentru depășirea vitezei legale

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi îndrumările agenţilor de circulaţie, în special  semnificaţia indicatoarelor referitoare la viteza de rulare.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul depăşirii vitezei legale, conducătorii auto  trebuie să acorde o atenţie deosebită modulul în care circulă pe şosele, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite şi viteze  preventive, precum şi respectarea câtorva sfaturi:

  • Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum si trafic.
  • Astfel, chiar daca va aflați in localităţi sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zăpada sau mâzga, trebuie sa circulați cu o viteza care sa permită oprirea in siguranța, având in vedere ca distanta de frânare in astfel de condiții este mult mai mare.
  • Evitați acționarea brusca a sistemului de frânare si a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa.
  • Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.
  • Nu efectuați depășiri riscante!

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h.

De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea