Sfânta Maria Mare 2022: Ce nume se sărbătoresc de Sf Marie. Peste 2 milioane de români își serbează onomastica
Sfânta Maria Mare 2022: Ce nume se sărbătoresc de Sf Marie. Peste 2 milioane de români își serbează onomastica
Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, așa cum este cunoscută în popor, este o sărbătoare de mare însemnătate pentru creștini și este sărbătorită în fiecare an la data de 15 august.
Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Felicitări și urări care pot fi trimise prin SMS de Sf Marie
Ce nume se sărbătoresc
Pe 15 august 2022 este sărbătoare mare în România.Creştinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.
Numele derivate din Maria sunt: Mari, Meri, Marioara, Mărioara, Măriuța, Marița, Mara, Mariana, Miriam, Marilena, Marina, Marinela, Marița, Marusia, Mariuca, Maricica, Mia, Mioara, Marian, Marin, Marius, Marinel și Marinuș.
Semnificaţia numelui Maria din ebraică: cea iubită, cea îndrăgită, acest nume fiind cel mai răspândit şi mai drag nume folosit de credincioşii ortodocşi.
Peste 2.2 milioane de români își aniversează onomastica pe 15 august 2022
Peste două milioane de români îşi serbează onomastica în 15 august, cu prilejul Sfintei Maria, cea mai mare sărbătoare creştină a verii. Din datele statistice existente la nivel naţional, rezultă că 1.810.930 sunt femei care poartă numele de Maria sau derivate ale acestuia, iar 417.667 sunt bărbaţi botezaţi cu numele de Marin sau derivate ale acestuia.
Citește și: nume sărbătorite de Sfânta Maria
Dintre femei, cele mai multe poartă numele de Maria (1.388.197), urmate de Mariana (273.885), Marioara (65.077), Mioara (31.420), Marilena (25.507) şi Marina (24.144).
Sărbătorite sunt şi cele care poartă numele de Măriuca (2.116) sau Mariela (584). Între bărbaţii sărbătoriţi în 15 august, se regăsesc cei cu nume precum Marian (299.867), Marin (114.199), Marinică (3.428) sau Marinache (173).
Mesaje de La Mulţi Ani pentru cei care poartă numele Sf. Marii
Cu ocazia zilei Sfintei Marii, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
Îţi urez „La mulţi ani” pentru că porţi acest nume şi fie ca Sf. Marii, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară!
Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Marin!
La mulţi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulţi ani şi sus paharul!!
Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfânta Maria a cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!
Citește și: MESAJE de SFÂNTUL ALEXANDRU. Idei de urări și felicitări pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Alexandru
Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sf Maria, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit!
Crin înflorit îţi doresc, să fii cât mai iubit şi să ai cea mai minunată zi de onomastică. La mulţi ani Mariana!
Dragă Miriam, de ziua numelui tău îți dorim un sincer La Multi Ani, să ai parte de mulți bani, sănătate și voie buna. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
Citește și: MESAJE de SFÂNTUL ANDREI. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!
De Sfânta Maria sa ne amintim sa fim mai buni si mai darnici! La multi ani!
De ziua numelui tau cele mai frumoase dorinte sa devina realitate. La multi ani!
Cu ocazia zilei tale onomastice iti doresc sa ai parte numai de lucruri bune: sanatate, iubire, bucurii si momente frumoase alaturi de cei dragi. La multi ani de Sf Marie!
Tradiții, obiceiuri și superstiții
Ziua de Sfânta Maria Mare este și ziua Marinei, Sfânta Fecioară Maria fiind considerată ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.
La sărbătoarea Sf. Maria Mare nu se lucrează la câmp, nu se coase și nici nu se spală rufe. Sărbătoarea Sântămăriei se ține mai ales pentru sănătate, dar și pentru căsătorie, vindecare, naștere ușoară sau ocrotire de rele, potrivit traditii-superstitii.ro.
De Sf. Maria Mare se împart struguri și prune din noua recoltă, dar și alte bucate pentru sufletele celor adormiți. Dimineața se duc poamele la biserică și se sfințesc de către preot, iar mai apoi se împart din suflet.
Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
O veche superstiție spune că dacă de Sfântă Mărie înfloresc trandafirii, atunci toamna va fi lungă și blândă.
În unele sate din România, oamenii nu aprind focul cu două zile înainte de Sfânta Maria Mare. Cine nu respectă tradiția, riscă să se îmbolnăvească sau să le ia foc acareturile.
Tot de Sfânta Maria Mare nu se doarme pe prispa casei și este interzis scăldatul în apele râurilor, fiind spurcate de cerbi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Prețuri umflate la raft de retailerii Auchan, Cora, Carrefour şi patru dintre furnizorii acestora: Amenzi de zeci de milioane de lei
Prețuri umflate la raft de retailerii Auchan, Cora, Carrefour şi patru dintre furnizorii acestora: Amenzi de zeci de milioane de lei Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat definitiv că retailerii Auchan, Cora, Carrefour şi patru dintre furnizorii acestora, amendaţi de Consiliul Concurenţei pentru fixarea preţurilor de raft, au încălcat regulile de concurenţă, a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentarii10 ore ago
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentarii12 ore ago
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zilei3 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată