Rămâi conectat

Economie

Sesiune de ajutor de stat pentru agricultură, amânată o lună de zile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Deschiderea sesiunii de cerere de proiecte aferente schemei de ajutor de stat N578/2009 „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea produselor agricole şi forestiere în vederea obţinerii de produse neagricole” programată să se desfăşoare între 1 – 31 martie s-a amânat, scrie site-ul oficial www.apdrp.ro.
Perioada derulării unei noi sesiuni pentru schema de ajutor de stat N578/2009 se amână pentru o lună de zile, respectiv pentru perioada 1 – 29 aprilie, conform unei decizii a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, motivul declarat pe site-ul MADR fiind „pentru o mai bună pregătire a acesteia”, deşi neoficial nu este exclusă posibilitatea lipsei fondurilor.
Această schemă de ajutor face parte din Măsura 123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), fiind instituită potrivit OMADR nr. 12/2010. Acordarea ajutorului vizează îmbunătăţirea nivelului general de performanţă al întreprinderilor, prin creşterea competitivităţii întreprinderilor care realizeză investiţii în sectoarele: procesarea de produse agricole prevăzute în Anexa 1 la Tratatul CE în vederea obţinerii de produse neagricole; procesarea primară a produselor forestiere lemnoase şi nelemnoase; procesarea produselor agricole în vederea obţinerii de biocombustibil. Valoarea totală estimată a ajutorului de stat, care va fi acordat în cadrul schemei, angajată pe durata de aplicare a acesteia, este echivalentul în lei a 200 de milioane de euro, contribuţie publică. Sprijinul public nerambursabil se compune din 80% contribuţie comunitară – FEADR şi 20% contribuţie naţională – bugetul de stat.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț prelungire apel selecție proiecte M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț

GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunii de cerere de proiecte LEADER  aferentă măsurii M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor

Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M6/3A  – 01/31.10.2023-29.11.2023

Data limită pentru depunerea proiectelor: 15 decembrie 2023;

Depunerea proiectelor se face, in aceleasi conditii prevazute in apelul de selectie,  până la data de 15 decembrie 2023, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00 – 12.00, la Sediul GAL Asociația Țara Secașelor Alba-Sibiu, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, comuna Ciugud, judetul Alba.

Date de contact: Pop Dan Doru -Manager, Arsu Marius – responsabil tehnic, tel.0770501021, email: [email protected]

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați variantele detaliate ale apelurilor, disponibile în format electronic sau tipărit, la sediul GAL sau pe site-ul asociației. Informaţii detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului, disponibil la sediul GAL pe suport tiparit si pe site-ul www.tarasecaselor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare