Serbările Meșteșugarilor, la Aiud. Prima ediție a unui eveniment care se dorește a fi de tradiție

Investițiile și evenimentele renasc turismul aiudean!

Punerea în valoare a Cetății Aiudului, cu ale sale 9 turnuri aparținând breslelor meșteșugărești, a inspirat organizarea primei ediții a evenimentului Serbările Meșteșugarilor Aiud 2019. Arta meșteșugăritului va fi demonstrată de zeci de meșteșugari din diferite colțuri ale țării și de peste hotare sub generoasa umbrelă a multiculturalității.

Evenimentul anticipează dezvoltarea la Aiud a unui produs turistic complex care va pune în valoare atât „poarta spre o lume unică prin culoare și diversitate, unde arhaicul se îmbină armonios cu modernul” prin proiectul Transalpina de Apuseni, precum și centrul istoric al Aiudului.

Reamintim proiectul „Transalpina de Apuseni” care a fost contractat cu o finanțare europeană de aproximativ 44 de milioane de euro, proiectul reabilitării Bisericii Reformate din Cetatea Aiud care a fost contractat cu o finanțare de aproximativ 4 milioane de euro, precum și efortul susținut al executivului aiudean de a reabilita zidurile cetății din bugetul local. Aceste investiții, împreună cu evenimentele în desfășurare și dezvoltare, vor repune Aiudul pe harta turiștilor.

Serbările Meșteșugarilor beneficiază de finanțare din partea Departamentului pentru Relații Interetnice și sunt organizate în cadrul unui parteneriat al Primăriei și Consiliului Local Aiud cu Fundația Artera. De asemenea, colaborăm în organizarea evenimentului cu Asociația HHH, Consiliul Județean Alba, Centrul Cultural „Augustin Bena” Alba Iulia, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud și Fundația InterArt.

Birou Comunicare și Relații Publice

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...