Rămâi conectat

Curier Județean

Serbările Meșteșugarilor, la Aiud. Prima ediție a unui eveniment care se dorește a fi de tradiție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Investițiile și evenimentele renasc turismul aiudean!

Punerea în valoare a Cetății Aiudului, cu ale sale 9 turnuri aparținând breslelor meșteșugărești, a inspirat organizarea primei ediții a evenimentului Serbările Meșteșugarilor Aiud 2019. Arta meșteșugăritului va fi demonstrată de zeci de meșteșugari din diferite colțuri ale țării și de peste hotare sub generoasa umbrelă a multiculturalității.

Evenimentul anticipează dezvoltarea la Aiud a unui produs turistic complex care va pune în valoare atât „poarta spre o lume unică prin culoare și diversitate, unde arhaicul se îmbină armonios cu modernul” prin proiectul Transalpina de Apuseni, precum și centrul istoric al Aiudului.

Reamintim proiectul „Transalpina de Apuseni” care a fost contractat cu o finanțare europeană de aproximativ 44 de milioane de euro, proiectul reabilitării Bisericii Reformate din Cetatea Aiud care a fost contractat cu o finanțare de aproximativ 4 milioane de euro, precum și efortul susținut al executivului aiudean de a reabilita zidurile cetății din bugetul local. Aceste investiții, împreună cu evenimentele în desfășurare și dezvoltare, vor repune Aiudul pe harta turiștilor.

Serbările Meșteșugarilor beneficiază de finanțare din partea Departamentului pentru Relații Interetnice și sunt organizate în cadrul unui parteneriat al Primăriei și Consiliului Local Aiud cu Fundația Artera. De asemenea, colaborăm în organizarea evenimentului cu Asociația HHH, Consiliul Județean Alba, Centrul Cultural „Augustin Bena” Alba Iulia, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud și Fundația InterArt.

Birou Comunicare și Relații Publice


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea