Septembrie – luna vacanțelor ieftine. Vezi cum poți să te relaxezi cu bani puțini
Începând cu 1 septembrie s-a dat startul la vacanțe ieftine. Preturile mai mici cu pânã la 35% decât în vârf de sezon și temperaturile care nu mai sunt atât de ridicate ca în mijlocul verii determinã tot mai multi români sã plece în concediu în această lună, mai ales că au la dispoziție programe de turism cu reduceri generoase.
*Programul „Litoralul pentru Toți”, ediția de toamnă 2012: Tarifele pentru această ediție (2 septembrie – 1 octombrie – sejur 6 nopți/persoana) au rămas nemodificate față de ediția precedentă, și pornesc de la: 549 lei – Hotel 5* cu mic dejun; 439 lei – Hotel 4* cu mic dejun; 379 lei – Hotel 3* cu mic dejun; 279 lei – Hotel 2* cu mic dejun; 240 lei – Hotel 3* fără mic dejun; 209 lei – Hotel 2* fără mic dejun; 179 lei – Hotel 1* fără mic dejun.
De asemenea, turiștii beneficiază de o opțiune suplimentară: varianta All Inclusive, care asigură toate cele 3 mese – servite în regim bufet, băuturi incluse, acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, șezlonguri și umbrele pe plajă. Tarifele pentru sejururi All Inclusive de 5 nopți/ persoana pornesc de la: 695 lei – Hotel 3*; 795 lei – Hotel 4*; 895 lei – Hotel 5*.
Turistii care cumpără acest pachet beneficiază de un Voucher de Atracții (intrare gratuită la unul din obiectivele de interes turistic din Constanța: Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie).
Programul este lansat de Asociația Litoral-Delta Dunării, Federația Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.), Asociația Națională a Agențiilor de Turism (A.N.A.T.) și patronatele de pe Litoral.
Programele „O săptămână de refacere în staţiunile balneare”, „Decada balneară”, „Hai la băi!” şi „Wellness balnear” încep din 16 septembrie și durează până în 10 decembrie 2012. Hotelurile din staţiunile balneare lansează oferte speciale prin care un pachet de şase nopţi poate fi cumpărat cu 330-360 de lei, iar nouă zile cu trei mese pe zi şi tratament costă între 710 lei şi 830 de lei de persoană.Programele cuprind pachete de servicii de cazare, masă şi tratament în hoteluri de 2, 3 şi 4 stele.
*Programul „O săptămâna de refacere” în varianta cu mic dejun include şase nopţi de cazare, două proceduri de tratament pe zi şi o consultaţie medicală la sosire, pe baza recomandării medicale, la un tarif pentru o persoană în cameră dublă de 330 de lei pentru un hotel de două stele şi 360 de lei pentru trei stele. Varianta cu aceleaşi servicii, dar cu două mese pe zi, costă 470 de lei la două stele şi 540 de lei la trei stele.
*Programul „Decada balneară” propune de 9 nopţi de cazare, pensiune completă pe durata sejurului şi tratament minim şapte zile, cu câte două proceduri pe zi, plus o consultaţie medicală la începutul sejurului. Tarifele la un hotel de două stele sunt de 710 lei de persoană pentru un sejur, iar la o unitate de trei stele cresc la 830 de lei de persoană.
*Programul „Hai la băi!” presupune şase nopţi de cazare cu pensiune completă, două proceduri pe zi (minim cinci zile de tratament) şi o consultaţie medicală. Pentru achiziţionarea acestui pachet este necesară recomandarea medicului şi o copie după talonul de pensie sau adeverinţa de plată la zi a asigurărilor sociale. Pentru hotel două stele preţul pachetului este de 625 de lei de persoană, iar la trei stele costul se ridică la 750 de lei.
*Programul „Wellnes balnear” include trei nopţi de cazare, dintre care două zile de demi-pensiune, o masă festivă, acces la piscine, saună, sală de sport, două proceduri de tip wellness, un masaj sau o şedinţă de întreţinere cosmetică. Pentru hotel trei stele pachetul costă 625 lei de persoană, iar pentru unul de patru stele turisttul trebuie să plătească 650 de lei.
La aceste programe participă aproape 40 de hoteluri din staţiunile Amara, Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Buziaş, Călimăneşti-Căciulata, Covasna, Ocna Sibiului, Pucioasa, Sângeorz-Băi, Saturn, Stâna de Vale, Eforie Nord, Lacul Sărat, Slănic Moldova, Moneasa, Turda şi Vatra Dornei.
Pentru a beneficia de serviciile de tratament este necesară o recomandare de la medicul de familie sau de la un medic specialist şi dovada plăţii asigurărilor de sănătate sau copie a talonului de pensie. Ofertele se pot procura de la orice agenţie de turism din ţară sau direct de la prestator.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii3 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii