Rămâi conectat

Editorial

Segregare universitară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

  Reformele care au avut loc în România în ultimii 20 de ani, anii capitalismului sălbatic, ne-au lăsat fără industrie, agricultura este la pământ, bogăţiile au fost „privatizate” iar odată cu intrarea în UE ne-am pierdut şi suveranitatea. Practic am ajuns un fel de colonie, parte a unui imperiu cu capitala, de data aceasta la Bruxelles şi nu la Viena ori Istanbul ca odinioară. Acum a venit rândul reformei şi în educaţie, învăţământ şi sănătate. De câtăva vreme, scandalurile în învăţământ se ţin lanţ, şi nici nu a trecut bine cel legat de clasa pregătitoare, căci a apărut o nouă problemă, de data aceasta mult mai gravă, ce vizează viitorul ţării. Se ştie foarte bine că educaţia, cunoaşterea, ştiinţa, informaţia şi formarea specialiştilor au devenit în anii globalizării o armă de dominaţie, ce conferă putere statelor care deţin o asemenea bogăţie umană. De aici şi hemoragia de specialişti, de tineri, în special medicii (peste 3000 numai în ultimii ani), către cei care au înlocuit armatele de ocupaţie cu imperiile financiare şi care fac totul ca să ne dezbine şi să ne stăpânească cât mai bine.
Într-un asemenea context trebuie plasat şi recentul şantaj al UDMR-ului care doreşte la UMF Târgu Mureş o linie în limba maghiară, de fapt o facultate de medicină, astfel încât studenţii să fie împărţiţi în funcţie de limba maternă. Practic există o asemenea secţie, doar că viitorii medici maghiari vor să dialogheze în limba lor şi cu bolnavii, adică să-i împartă pe criterii etnice sau să apeleze evident la un translator atunci când un pacient român va ajunge pe mâinile unui doctor ce nu ştie vorbi decât maghiara. Este o anomalie, o mare ruşine să împarţi bolnavii şi să-i tratezi în spitale pe criterii etnice. Aşa cum ruşinos este faptul că politicul încalcă grav nu numai Constituţia ţării, care spune clar că limba oficială a ţării este limba română, ci şi Legea educaţiei şi autonomiei universitare. Dar dacă, într-un sat, ungurii pot înfiinţa o şcoală şi dacă au 3-5 copii, iar românii nu se bucură de acest privilegiu, astfel că s-au desfiinţat sute de şcoli româneşti (vezi situaţia din Ţara Moţilor), atunci de ce nu ar face tot UDMR-ul ordine şi în învăţământul superior românesc. De ce să nu facă praf o instituţie de învăţământ renumită, cum este UMF Târgu Mureş, şi să transforme calul în doi măgari, vorba domnului Ioan Curtu, preşedintele Autorităţii Române de Acreditare şi Atestare a Învăţământului Superior. Şi aceasta doar pentru ca un partid, în speţă PDL, să rămână la putere, în concubinaj cu UDMR, această asociaţie culturală care, cu sprijinul şi acordul unui alt minoritar, domnul Ion Iliescu, se află de 20 de ani la putere, conducând de fapt România. Şi în tot acest timp, pas cu pas, şantaj după şantaj, UDMR-ul a ajuns să hotărască destinele poporului român şi mai nou şi al viitorului său. Aceasta cu sprijinul trădătorilor şi al cozilor de topor de pe Dâmboviţa, astăzi drapaţi în portocaliu care pentru un ciolan, ne vând străinilor, ne umilesc şi ne pun poporul la cheremul vechilor asupritori, ungurii. Adică, în numele multiculturalismului şi al europenismului ne distrug şi învăţământul în limba naţională.
Dacă vor UDMR-iştii doctori care să vorbească doar ungureşte, nu au decât să-şi facă şcoli şi facultăţi private pe banii magnaţilor balcanizaţi Verestoy Attila ori Marko Bella, care au devenit putrezi de bogaţi şi nu pe ai românilor tot mai săraci şi umiliţi de noii grofi maghiari ce conduc azi PDL, guvernul şi parlamentul din România. Oricum, dacă nu mai avem autonomie şi nu ne mai conducem noi ţara, ce mai contează încălcarea şi lichidarea autonomiei universitare de către nişte politicieni obedienţi, pentru care limba română, cheia de boltă a oricărei naţiuni, a devenit obiect de târguială. Este ultimul bun pe care îl mai avem de vânzare, astfel încât în Transilvania noastră sfântă, educaţia, învăţământul şi sănătatea, pilonii românismului, să fie treptat, treptat, atât de reformate, încât să devenim iarăşi sclavii vechilor imperii. Şi asta din cauza unui troc politic emblematic pentru guvernarea şmecherilor din PDL, bolnavi sau mai bine zis suferinzi de ciolănism! Să sperăm că vor fi trataţi şi însănătoşiţi de această grea boală la alegerile din acest an. Oricum, reforma lor a mai bifat o performanţă: vom avea doctori şi bolnavi pe criterii etnice!

Gheorghe CIUL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea