Şeful Poliţiei Rutiere a fost demis în urma scandalului cu Augustin Căpâlnaș – polițistul prins cu permis auto fals
Comisarul şef Lucian Diniţă, șeful Poliţiei Rutiere, a fost demis din funcţie miercuri, atribuţiile sale fiind preluate temporar, până la numirea unui alt şef, de adjuncţii Costin Tătuc şi Cristian Crai, au declarat oficiali din Poliţia Română.
„Prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, cu data de 30 aprilie a.c., comisar-şef de poliţie Diniţă Lucian a fost eliberat din funcţia de director al Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Cu aceeaşi dată, comisarul-şef de poliţie va îndeplini atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Brigăzii Rutiere din cadrul Poliţiei Capitalei„, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.
Diniţă conducea Direcţia Rutieră a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) din februarie 2009, anterior fiind şef de serviciu în aceeaşi direcţie.
Surse din Poliţie declarau, în 9 aprilie, că Lucian Diniţă şi trei subalterni ai acestuia cu funcţii de conducere – Costin Tătuc, şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă, şi Paul Toma, tot de la Direcţia Rutieră – sunt cercetaţi prealabil, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în contextul cazului ofiţerului cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals.
„Inspectorul general (Petre Tobă – n.r.) a dispus declanşarea procedurii de cercetare prealabilă faţă de patru ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei Rutiere, în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei abaterilor disciplinare de: comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probitătii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei, faţă de un ofiţer de poliţie, precum şi a celei de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege, faţă de toţi patru„, a precizat atunci Poliţia Română.
Dosarul poliţistului de la Rutieră prins cu permis auto fals a fost preluat de Parchetul instanţei supreme de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, din primele verificări reieşind că Augustin Căpîlnaş a condus fără carnet maşini de serviciu, în perioada februarie 2012 – septembrie 2013.
Poliţistul a prezentat un document în fotocopie reprezentând un permis de conducere, care avea înscrise datele personale şi fotografia sa, act care, însă, era emis pentru un alt titular, potrivit procurorilor.
SURSA: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan