Secția de obstetrică-ginecologie și compartimentul de nou-născuți din cadrul Spitalului Municipal Sebeș vor fi reabilitate. Investiție de peste 50.000 de euro

Paul Voicu - Primar 2020

Primăria Sebeș alocă, în bugetul pe 2018, suma de 235.000 de lei pentru reabilitarea secției de obstetrică-ginecologie și a compartimentului de nou-născuți, din cadrul Spitalului Municipal. Se vor efectua lucrări complexe, care vor crește confortul pacientelor.

Consilierii locali din Sebeș vor supune spre aprobare, în ședința ordinară din 19 februarie, proiectul de hotărâre care prevede aprobarea bugetului pe anul 2018, din care este prevăzută suma de 1.673.470 de lei pentru funcționarea spiralului, respectiv 235.000 pentru secțiunea de dezvoltare.

ELIT

Managerul Spitalului Municipal Sebeș, Anca Franchini, a declarat, contactată de ziarulunirea.ro, că reabilitarea maternității se va întinde pe circa un an și câteva luni de zile, urmând a fi construit inclusiv un lift în partea exterioară a clădirii.

De asemenea, vor fi schimbate pavimentele, tâmplăria, rețelele electrice și termice, vor fi efectuate zugrăveli, iar paturile vor fi dotate cu alarmă și lămpi. Vor fi făcute renovări în saloane, băi, cât și pe holurile maternității.

Mihail David - 2020

Lucrările vor începe în câteva luni, în perioada următoare urmând a fi făcută licitația și proiectul. Se va lucra astfel încât să nu fie afectată buna funcționare a maternității.

Secția de obstetrică-ginecologie are 35 de paturi, în vreme compartimentul de nou-născuți are 9 paturi.

Spitalul Municipal din Sebeș are un neonatolog și trei medici ginecologi, între care unul care și-a făcut aici rezidențiatul.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...