Rămâi conectat

Ştirea zilei

Secția de obstetrică-ginecologie și compartimentul de nou-născuți din cadrul Spitalului Municipal Sebeș vor fi reabilitate. Investiție de peste 50.000 de euro

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Sebeș alocă, în bugetul pe 2018, suma de 235.000 de lei pentru reabilitarea secției de obstetrică-ginecologie și a compartimentului de nou-născuți, din cadrul Spitalului Municipal. Se vor efectua lucrări complexe, care vor crește confortul pacientelor.

Consilierii locali din Sebeș vor supune spre aprobare, în ședința ordinară din 19 februarie, proiectul de hotărâre care prevede aprobarea bugetului pe anul 2018, din care este prevăzută suma de 1.673.470 de lei pentru funcționarea spiralului, respectiv 235.000 pentru secțiunea de dezvoltare.

Managerul Spitalului Municipal Sebeș, Anca Franchini, a declarat, contactată de ziarulunirea.ro, că reabilitarea maternității se va întinde pe circa un an și câteva luni de zile, urmând a fi construit inclusiv un lift în partea exterioară a clădirii.

De asemenea, vor fi schimbate pavimentele, tâmplăria, rețelele electrice și termice, vor fi efectuate zugrăveli, iar paturile vor fi dotate cu alarmă și lămpi. Vor fi făcute renovări în saloane, băi, cât și pe holurile maternității.

Lucrările vor începe în câteva luni, în perioada următoare urmând a fi făcută licitația și proiectul. Se va lucra astfel încât să nu fie afectată buna funcționare a maternității.

Secția de obstetrică-ginecologie are 35 de paturi, în vreme compartimentul de nou-născuți are 9 paturi.

Spitalul Municipal din Sebeș are un neonatolog și trei medici ginecologi, între care unul care și-a făcut aici rezidențiatul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea