Rămâi conectat

Actualitate

Secretarul de stat Oana Badea: Banii pentru salariile profesorilor există!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În urma declaraţiei liderului Sindicatului Învăţământ Alba, prof. Ioan Stanca, potrivit căreia peste 1000 de cadre didactice din zonele Cugir, Aiud şi Ocna Mureş riscă să nu-şi primească salariile, Oana Badea, secretar de stat la MECTS, a ţinut să facă unele precizări.
„Banii pentru salariile profesorilor există. Finanţarea situaţiilor punctuale de deficit se face în baza unei proceduri clare, cunoscută încă de anul trecut chiar şi de sindicat. Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei are la dispoziţie un fond de rezervă prevăzut tocmai pentru cazurile în care procedura de echilibrare la nivelul judeţelor se dovedeşte a fi insuficientă. Situaţia posibilă în care cadrele didactice pot primi, cu unele întârzieri, salariile este aceea în care bugetele consiliilor locale sunt blocate prin mecanisme externe celor instituite de Ministerul Educaţiei. Subliniez încă o dată, toate cadrele didactice din judeţul Alba îşi vor primi salariile, nu poate exista niciun motiv real de îngrijorare. Inspectoratul Şcolar Judeţean a parcurs paşii necesari, astfel încât să nu existe acest disconfort”, a oferit asigurări secretarul de stat Oana Badea. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Datoria statului a EXPLODAT: În luna aprilie 2024 a depășit 52% din PIB

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria statului a EXPLODAT: În luna aprilie 2024 a depășit 52% din PIB În această circumstanță, în care datoria depășește jumătate din valoarea PIB-ului, Guvernul trebuie să ia anumite măsuri. Datoria guvernamentală a crescut în aprilie 2024 până la 852,816 miliarde lei (52,1% din PIB), de la 845,098 miliarde de lei (51,6% din PIB) în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea