Rămâi conectat

Politică Administrație

Se scumpește tariful de întreținere a locurilor de veci, în cimitirul municipal din Alba Iulia – Proiect supus la vot în ședința CL

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Într-un proiect de hotărâre aflat pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia, din 29 ianuarie, se propune scumpirea tarifului de întreținere a locurilor de veci din cimitirul municipal. Suplimentarea taxei cu 6 lei este solicitată de firma care asigură serviciile funerare și este motivată prin creșterea salariului minim pe economie.

Dacă proiectul va fi aprobat de consilierii locali, noua taxă va fi de 36 de lei pe an (față de 30 de lei cât se plătea până acum).

”Prin adresa SC PROMETEU SRL, înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr. 122.608/07.12.2018, aceasta solicită modificarea tarifului pentru întreţinerea cimitirului, în sensul majorării acesteia de la suma de 30 lei/loc/an cât este în prezent, la suma de 36 lei/loc/an. În urma discuţiilor purtate de salariaţii Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat cu reprezentanţii acestei societăţi (societate care prestează servicii funerare în Cimitirul Municipal în temeiul contractului de asociere nr.13.085/2005), reiese că se solicită majorarea acestui tarif deoarece de la data aprobării acestuia prin HCL nr.313/2007, salariul minim pe economie a crescut începând cu 01.01.2019, ceea ce a dus la sporirea cheltuielilor de personal ale societăţii petente”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea