Se schimbă BANII în România: În ianuarie, BNR a lansat în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării
Se schimbă BANII în România: în ianuarie, BNR a lansat în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării. Imprimeria Băncii Naționale a României a finalizat o licitație pentru un serviciu de acordare credit în vederea finanțării unor obiective de investitii, respectiv achiziționarea de mașini de tipărit și a unui sistem de fabricare a formelor de tipar, în valoare de maxim 16.000.000 euro.
Potrivit anunţului de licitaţia publicat pe SEAP, contractul de servicii de acrodare de credit nu a intrat sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice, contractul a fost câştigat de Banca Comercială a României, iar valoarea acestuia este de 177.283 euro, fără TVA.
Nu s-a organizat licitaţie electronică, criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, contractul este valabil 72 de luni, nu poate fi subcontractat şi este finanţat din bugetul Imprimeriei Băncii Naţionale a României.
Începând cu luna ianuarie, BNR a lansat în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării. În conformitate cu prevederile art. 14 şi art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României şi cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României a lansat în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării, conform BNR.
Bancnotele şi monedele cu noua stemă a ţării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulaţie.
Sursa: capital.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Economistul Radu Georgescu: „Americanii „răi”… Bunurile produse în America sunt taxate mult mai mult în Europa decât taxarea pusă de US pentru bunurile din Europa”
Economistul Radu Georgescu: „Americanii „răi”… Bunurile produse în America sunt taxate mult mai mult în Europa decât taxarea pusă de US pentru bunurile din Europa” Bunurile produse în America sunt taxate mult mai mult în Europa decât taxarea pusă de US pentru bunurile din Eeuopa, semnalează economistul Radu Georgescu în contextul dezbaterilor legate de taxele […]