Se poate transporta mobilă cu mașina personală? Ce condiții sunt impuse de lege și în ce situații poți fi sancționat
Se poate transporta mobilă cu mașina personală? Ce condiții sunt impuse de lege și în ce situații poți fi sancționat
Se poate muta mobila cu mașina personală? Ce spune legislația din România și în ce condiții poți fi amendat dacă nu apelezi la o firmă specializată.
Legislația din țara noastră este foarte clară în această privință și trebuie cunoscută de toată lumea.
Iată în ce situații poți fi amendat în momentul în care folosești autoutilitara pentru anumite lucruri. Este esențial ca fiecare șofer să știe care este, de fapt, diferența dintre uzul personal și cel comercial.
Legea arată că poți utiliza mașina personală pentru a transporta mobila sau alte materiale necesare pentru renovarea locuinței. În acest scop, românii au nevoie de autorizații suplimentare, dar trebuie să țină cont de anumite aspecte.
Șoferii trebuie să respecte normele de circulație, printre care se numără tonajul și dimensiunile. În cazul în care se transportă mobilă în mod repetat cu mașina personală riști să fi sancționat.
Amenzile pot ajunge până la suma de 100.000 de lei. Mai mult, autoritățile sunt obligate să confiște și marfa, iar în unele cazuri se ajunge până la suspendarea permisului de conducere.
Dacă vrei să transporți mobilă cu mașina personală, în mod regulat, contra cost, trebuie să ții cont de anumite lucruri. Dacă demersul face parte dintr-o activitate comercială, atunci este necesară o înregistrare fiscală corespunzătoare.
Conducătorul unei autoutilitare trebuie să dețină și o autorizație de transport marfă, dacă greutatea depășește 3,5 tone, precum și alte documente care trebuie să ateste proveniența și transportul mărfii, arată playtech.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Angajații, afectați de inteligența artificială: Aproximativ o treime din locurile de muncă din Europa sunt potenţial automatizabile
Angajații, afectați de inteligența artificială: Aproximativ o treime din locurile de muncă din Europa sunt potenţial automatizabile Aproximativ 32% din locurile de muncă din Europa şi Asia Centrală, respectiv circa 136 milioane, sunt expuse într-un grad mai mare sau mai mic la inteligenţa artificială generativă şi 5,7% sunt potenţial automatizabile, relevă un studiu al Organizaţiei […]
Economistul Radu Georgescu, despre cum poate România să iasă din insolvență: ”Depinde de cine va accepta funcția de Prim Ministru, unul care este mână forte sau un băiat bun”
Economistul Radu Georgescu, despre cum poate România să iasă din insolvență: ”Depinde de cine va accepta funcția de Prim Ministru, unul care este mână forte sau un băiat bun” Radu Gerogescu a explicat, printr-o comparație foarte bună între România și o firmă în insolvență, care este singura soluție ca economia României să poată fi redresată. […]
A doua etapă de înscrieri în învățământul primar 2025 a început: Care este calendarul și care sunt etapele ce trebuie știute de părinți
A doua etapă de înscrieri în învățământul primar 2025 a început: Care este calendarul și care sunt etapele ce trebuie știute de părinți Vineri, 23 mai 2025, a început a doua etapă de înscrieri în învățământul primar, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării. Perioada de înscrieri se încheie pe 29 mai 2025. Citește […]