Scrisoare din Scărişoara
BIROUL DE RELAŢII CU PUBLICUL
Răsfoind zilnic ziarul UNIREA, mi-a atras atenţia colţul dedicat cititorilor, respectiv relaţiile cu publicul şi m-am gândit că ar fi benefic să afle şi alţi cititori unele aspecte din viaţa locuitorilor unei localităţi care se vrea „a fi” în UE. De aceea, vă aduc mulţumiri pentru publicarea scrisorii mele.
În primul rând, vă scriu în numele unui grup de cetăţeni ai localităţii Scărişoara, jud. Alba pentru a ne manifesta, măcar în scris, nemulţumirile. Aşa cum majoritatea ştiţi deja, această localitate este situată într-o zonă geografică înzestrată de Dumnezeu cu frumuseţi ale naturii, prin minunăţia peisajului şi bogăţia tradiţiilor. Însă, printre aceste aspecte, din păcate, avem o întrebare, aşa-zis „retorică”, la care nu aşteptăm un răspuns, acesta nu cred că poate fi găsit: Cum este posibil ca în sec. XXI, într-o ţară, membră a UE, într-o regiune cu un desăvârşit potenţial turistic, cu aşezare lângă DN75, în plin centru de comună, să nu existe apă potabilă?? Mulţumim lui Dumnezeu că încă mai există izvoare pentru a ne procura sursa necesară de apă….
Poate vă întrebaţi de ce? Cauzele sunt multiple: „bunăvoinţa” unor… oameni cărora nu le mai ajunge nici măcar apa, neglijenţa autorităţilor locale care ridică din umeri la fiecare întrebare (în cel mai bun caz unele promisiuni deşarte)… pe scurt, lipsa totală a sentimentului numit „omenie”.
Apa – elixirul vieţii, la fel ca multe altele, ne este dată de Dumnezeu. Cei care citesc acest articol ar trebui să-şi pună întrebarea, cum ar fi dacă tot Dumnezeu ar fi Cel care ne-ar şi lua-o de tot. Atunci nu ar mai conta nici câte hectare de pământ avem, nici dacă trece sau nu cineva prin curtea noastră, nici cine ce culoare politică are, nu ar mai conta absolut nimic.
Am dori ca acest articol să fie un semnal de alarmă pentru toţi cititorii dvs., realitatea este crudă: trăim într-o lume plină de răutate, formată numai din sentimente de invidie şi nerecunoştinţa. Poate că toate greutăţile pe care le îndură omenirea ne sunt date pe bună dreptate până la urmă.
În speranţa unor vremuri mai bune, vă dorim numai bine, să aveţi parte din plin de ediţii frumoase în continuare şi de cât mai mulţi cititori.
(Un cetăţean)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii