Rămâi conectat

Curier Județean

Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia sare în ajutorul Dariei

Publicat

în

Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia a organizat o adevărată campanie umanitară pentru ajutorarea micuţei Daria Elvireanu, mai ales că bunica îngeraşului cu chip de copil, prof. Maria Apătean, a fost cadru didactic la această unitate şcolară. Îngeraşul care în 16 martie va împlini 2 ani are nevoie de îngrijiri medicale şi tratamente costisitoare în ţară şi în străinătate, deoarece suferă de tetrapareză spastică,  diagnostic confirmat până acum de toţi medicii neurologi care au consultat-o.
Prin grija prof. Rodica Marinescu – director şi înv. Nicolae Radu – director adjunct şi cu sprijinul întregului personal al şcolii, al elevilor şi al părinţilor, sala de sport a găzduit un spectacol filantropic, care a inclus un concurs de frumuseţe, dansuri moderne, melodii de muzică uşoară, jocuri de perspicacitate şi un concurs de desene. Din vânzarea biletelor şi donaţii în total s-au strâns 1.100 de lei, sumă care se adaugă celei donate benevol de copii, astfel că în total s-au adunat 6.583 de lei (peste 1.500 de euro). Cei care doresc să o ajute pe micuţa Daria pot să depună bani într-unul din conturile ING OFFICE CETATE RO82 INGB 0000 9999 0231 7250, BANCA TRANSILVANIA SUCURSALA ALBA, RO59 BTRL 00101201 D03790XX (lei), RO 34 BTRL 0010 4201 D03790XX (euro).
„Doresc ca împreună cu mama mea, prof. Maria Apătean, să mulţumim acestor oameni minunaţi de la Şcoala «Mihai Eminescu» Alba Iulia, care au demonstrat că există omenie şi altruism. De asemenea, doresc să le mulţumesc de pe acum celor care vor să ne ajute. Datele mele de contact sunt [email protected] sau mobil 0722/54.37.07. Am postat pe blogul http://helpingdaria.wordpress.com ultimele informaţii legate de demersurile pe care le-am făcut pentru ca Daria să-şi amelioreze sănătatea. Timp de două săptămâni, am stat la Câmpia Turzii, unde îngerul meu a beneficiat de kinetoterapie şi masaj din partea unui specialist din străinătate, iar în urma şedinţelor Daria a făcut progrese vizibile. Ştiu că în această boală rezultatele apar în timp şi recuperarea este un proces îndelungat, dar muncind şi mergând cu ea la diverşi specialişti şansele de îmbunătăţire a stării de sănătate a fetiţei sporesc. Astăzi, 24 februarie, plecăm în Austria, la o clinică din Viena, pentru consultaţie, diagnostic şi tratament”, a declarat Cristina Elvireanu (Crysta), mama Dariei. Doamne ajută! (R.G.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Autobuze electrice pe străzile din Ocna Mureș: Proiect în valoare de peste 1.6 milioane de euro, finanțat prin PNRR

Publicat

în

Autobuze electrice pe străzile din Ocna Mureș: Proiect în valoare de peste 1.6 milioane de euro, finanțat prin PNRR

Luni, 16 mai, a fost depusă documentația pentru dotarea transportului public local de persoane cu autobuze electrice. Proiectul presupune achiziționarea a 3 autobuze electrice cu lungimea de 10 m, precum și realizarea unei autobaze cu 3 stații lente de încărcare și o stație rapidă la capăt de traseu (Războieni-Cetate).

Această investiție este realizată în parteneriat cu comuna Unirea, pe teritoriul căreia vor fi instalate două stații de încărcare electrice. Proiectul are o valoare de 1.658.000 euro fără TVA și este finanțat prin PNRR, componenta C10, intervenția I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

De asemenea, în 14 aprilie 2022 au fost depuse documentele pentru finanțarea nerambursabilă de reabilitare a 6 blocuri de locuințe, respectiv blocurile 1-5 de pe strada Colonia Dumbrava și blocul din str. Fabricii nr. 1. Proiectul are o valoare de 1.158.460 euro fără TVA și presupune reabilitarea termică integrală a imobilelor menționate. Finanțarea se realizează prin PNRR componenta C5, axa A3.2 – Renovare energetică aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Administrația locală a orașului Ocna Mureș continuă atragerea de investiții prin fonduri nerambursabile. Pe măsură ce se vor putea accesa și alte axe, intervenții și componente ale PNRR ori a altor surse de finanțare nerambursabile, administrația locală este pregătită pentru accesarea unor astfel de fonduri specifice. Continuăm investițiile în orașul Ocna Mureș!”, au transmis reprezentanții primăriei Ocna Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

La plimbare cu o mașină radiată din circulație: Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș

Publicat

în

La plimbare cu o mașină radiată din circulație: Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș

Un bărbat, de 44 de ani, din Teiuș, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o mașină radiată din circulație.

La data de 16 mai 2022, în jurul orei 18.10, polițiștii din Teiuș, au depistat un bărbat, de 44 de ani, din Teiuș, în timp ce conducea, pe strada Decebal din oraș, un autoturism radiat din circulație.

Față de conducătorul auto, cercările sunt continuate pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

LIVE VIDEO| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Publicat

în

17 mai| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă publică ordinară pentru ziua de marți, 17 mai 2022, de la ora 13:00, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, biroul de lucru al Primarului municipiului Alba Iulia, în regim de videoconferinţă.

PROIECT AL ORDINII DE ZI :

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Alba Iulia pentru anul 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 126/10.04.2017 a Consiliului Local privind aprobarea proiectului Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea durabilă a ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expoziţional Corp Principal „E”, a cheltuielilor legate de proiect şi a acordului de parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale cu modificările şi completările ulterioare

3. Proiect de hotărâre privind darea în administrare şi exploatare a unui imobil (teren), proprietatea publică a Municipiului Alba Iulia, către operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA

4. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe din fondul locativ al Municipiului Alba Iulia

5. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de începere a lucrărilor de construire „Sediu Tribunal Alba”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare