Rămâi conectat
MA-RA-MU

Ştirea zilei

,,Școala Familiei’’ a prezentat la Biserica ,,Sfinţii Trei Ierarhi’’ din Cugir modulul ,,Modele identitare’’

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Biserica ,,Sfinţii Trei Ierarhi’’ din Cugir a fost prezentat de curând modulul intitulat ,,Modele identitare’’, susţinut de trainerul Gabriela Alexandru, profesoară în București.

Pornind de la binecunoscutul proverb ,, Cine se aseamănă, se adună’’ (și cine se adună, se aseamănă), atelierul a adus în atenția părinților informații privind formarea și dezvoltarea identității copiilor, adolescenților și tinerilor pornind de la modelul de viață pe care copilul îl are alături real sau virtual. Formatoarea a prezentat părinților importanța modelului de viață ales de copil conștient sau inconștient, asimilarea modelului parental sau al persoanei cu care acesta interacționează, criza modelului de viață, sugestii în privința asumării rolului de model ca părinte, cum gestionăm mediatizarea vedetelor promovate ca modele identitare, cum gestionăm reacțiile noastre când copilul alege un model identitar cu care nu suntem în acord?

Timp de mai bine de trei ore, doamna Gabriela Alexandru a împletit informațiile documentate ( studiile Solomon Asch, Benjamin Bloom) cu exerciții practice și discuții libere, pentru a demonstra că identitatea copiilor și tinerilor depinde de influențele venite din mediul înconjurător, prin membrii familiei, cercuri de prieteni, grupuri de oameni cu care se interacționează volens-nolens. Aderarea la un grup real sau virtual, apartenența sau imitarea unei persoane reale sau imaginare considerată model, formează sau perturbă identitatea personală, stimulează sau aduce vicii de formare a identității pe care le identifici ca părinte, educator sau prieten prin stările de teamă, disconfort, neliniște, retragere, agitație, refuz de comunicare sau participare, pierderea gradată a identității, agresivitate sau pasivitate, funcție de vârsta, caracterul, temperamentul tânărului.

Suntem ființe sociale aflate în continuă transformare toată viața, învățăm permanent prin și din experiențe, criteriile care ne țin mai aproape de unii decât de alții se rezumă la comuniunea de valori morale, etice sau religioase, de gânduri și sentimente, de idealuri personale sau sociale pentru care se acceptă sau nu compromisuri, în mai mult sau mai puțină cunoștință de cauză.

Selecția grupului din care faci parte totdeauna cu acordul personal, este oglinda perfectă a naivității, credulității, cameleonismului, inteligenței, maturității, caracterului, experienței, crezului personal sau a nivelului spiritului. În orice moment al vieții, rămâne valabilă zicala: spune cu cine te însoțești, ca să îți spun cine ești!

Tatiana Ungurianu

[nggallery id=5655]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie 

Unirea Ziarul

Publicat

în

35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie  Oficialităţile locale, în colaborare cu asociaţiile de revoluţionari, vor organiza sâmbătă, 21 decembrie, un eveniment comemorativ dedicat împlinirii a 35 de ani de la izbucnirea Revoluției din Decembrie 1989, care prin jertfă de sânge a dus la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea