Rămâi conectat

Actualitate

Școala Altfel 2018: Elevi din București, în vizită la o brutărie celebră din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de mii de elevi au parte de Şcoala Altfel. Iar mai mulţi copii de clasa a VII-a din Capitală au plecat în excursie, în judeţul Alba. S-au oprit la Sântimbru, acolo unde există o brutărie celebră, care prepară produse de panificaţie după reţete vechi.  

Brutăria din Sântimbru este un loc cu o tradiţie de 20 de ani. Iar proprietarul ei susţine că acolo se face cea mai bună pâine din România. Tocmai de aceea, zeci de elevi din Bucureşti au plecat în excursie în judeţul Alba, ca să vadă cu ochii lor cum se face pita crestată, pâinea coaptă sau gustoasele croissante. Nu s-au limitat la privit. Au pus mâna la treabă, au frământat fiecare câte un produs pe care l-au luat, la sfârşit, acasă.

Brutăria de Sântimbru este una dintre cele mia cunoscute din județul Alba, iar oamenii din localitățile vecine vin de zeci de ani să cumpere o pâine caldă, frământată cu respect pentru învățăturile părintești.

Călin Matieş, proprietar brutărie: În 2017 din nou am primit de la Ministerul Agriculturii produsul tradţional al anului

Mai ales că tot ce se pregăteşte în brutăria din Sântimbru este făcut după reţete vechi de secole, respectate cu sfinţenie.

Loli Ţimpou, însoţitor copii: Un alt scop al vizitei este să îi învăţăm pe copii, să le spunem cât de important este să consume produse româneşti autentice

Călin Matieş, proprietar brutărie Sântimbru: Eu chiar mă bucur şi le mulţumesc din suflet profesoarelor că nu i-au dus la mall, că nu i-au dus la fast-food, că iau adus să vadă cum se face produsul românesc.

Sursa Observator.tv


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

1 iulie 2024: Impozit de 70% pentru anumite tipuri de venituri. Care sunt persoanele vizate

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Impozit de 70% pentru anumite tipuri de venituri. Care sunt persoanele vizate Impozitul pe veniturile a căror sumă nu a fost identificată se majorează de luni, 1 iulie 2024, de la 16% la 70% Acest nou procent se va aplica deciziilor de impunere emise de organele fiscale începând cu aceeași dată. Așadar, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea