Schimbare procedurală în aplicarea PNDR . Despre modificarea planului de afaceri trebuie informat oficiul judeţean al A.F.I.R.
Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a modificat şi consolidat metodologia specifică contractării fondurilor europene prin Măsura 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă prin adaptarea manualului de contractare, pentru o mai bună derulare privind absorbţia fondurilor europene. Astfel, modificarea constă în depunerea Notificării cu privire la modificarea planului de afaceri împreună cu Dosarul Cererii de Plată de către beneficiarii acestei măsuri de investiţie la sediul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR), unde aceasta va fi analizată de experţii care instrumentează proiectul.
„Aşa cum am mai amintit şi în alte rânduri, facem tot ce putem pentru a simplifica modalitatea de implementare a proiectelor prin adaptarea procedurilor de lucru şi scurtarea timpului în analiza documentelor. Pornind de la experienţa acumulată, estimăm faptul că Programul 2014 – 2020 va fi mult mai fiabil, va răspunde mult mai concret la problemele cu care se confruntă beneficiarii şi va fi mult mai aplicat pe nevoile reale ale beneficiarilor. În acest sens, s-au făcut şi modificări legislative de rigoare pentru aplicarea cât mai corectă a PNDR 2014-2020”, a menţionat Nicolae Popa, director general adjunct al AFIR.
Citeşte şi: fonduri europene nerambursabile pentru tineri fermieri
Se încearcă astfel înlăturarea posibilelor întârzieri în analiza cererilor de plată şi încadrarea în termenele procedurale de depunere a cererilor de plată specifice Măsurii 141, cu scopul ca beneficiarii proiectelor să primească plata la timp.
Principalul obiectiv al acestei măsuri îl reprezintă creşterea volumului producţiei destinate comercializării, pentru ca fermele de semi-subzistenţă să devină viabile din punct de vedere economic, dar şi diversificarea producţiei în funcţie de cerinţele pieţei şi introducerea de noi produse.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Economie
Comunicat de presă pentru începerea proiectului – „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Municipiului Blaj prin intermediul unui parc fotovoltaic”
Comunicat de presă Comunicat de presă pentru începerea proiectului Denumirea proiectului: „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Municipiului Blaj prin intermediul unui parc fotovoltaic” Valoarea totală a proiectului: 6.429.513,58 lei cu TVA Valoarea finanțată prin Fondul pentru Modernizare: 5.850.741,92 lei cu TVA Valoarea contribuției proprii: 578.771,66 lei cu TVA Numele […]
Comunicat de presă – Stadiul lucrărilor pentru extinderea și reabilitarea Aducțiunilor SZA Apuseni
Comunicat de presă ContractuI de lucrări AB3 – CL3 – „Extindere si reabilitare aductiuni SZA Apuseni” face parte din proiectul regional „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzată în judetul Alba, 2014-2020″, SMIS 319094, cofinantat prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020 si Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Contractul are o valoare de 73.794.644,04 leí […]
Contribuția ADR Centru la dezvoltarea județului Alba: Fonduri nerambursabile de aproape 3 miliarde de lei au susținut creșterea calității vieții cetățenilor
Contribuția ADR Centru la dezvoltarea județului Alba: Fonduri nerambursabile de aproape 3 miliarde de lei au susținut creșterea calității vieții cetățenilor – Interviu cu domnul Simion Crețu, Director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru – – Stimate domnule director general, știm că în această perioadă implementați un foarte important Program pentru dezvoltare regională. Care […]