Rămâi conectat

Societate

Sărbătorirea Zilei Italiei a fost un succes

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Dragi prieteni români şi italieni, cu multă bucurie scriu aceste câteva rânduri pentru a vă mulţumi de participare la evenimentul pe care l-am petrecut împreună cu satisfacţie sărbătorind Ziua Naţională a Italiei şi aniversarea a 150 de ani de Unificare Italiană. A fost un mare succes pentru toţi, deoarece prin prezenţa celor mai înalte autorităţi politice, religioase, culturale, economice, Ministerul de Interne, etc. şi mulţi italieni, am arătat că comunitatea italiană şi poporului român sunt foarte unite cu aceste evenimente. E pentru prima dată când organizăm Sărbătoarea Naţională a Italiei la Alba Iulia şi sunt cu adevărat mândru şi orgolios de a aparţine acestui mare oraş şi judeţ care ne-au dat onoarea de a sărbători Ziua noastră Naţională într-un loc istoric de cea mai mare importanţă din România: Sala Unirii. Ceea ce m-a determinat să organizez pentru noi toţi a fost cunoscutul slogan “Albă Iulia, cealaltă capitală” care mi-a atins sufletul pentru că noi Italienii găsim aici adevărata Românie şi trecutul nostru. Succesul de sâmbătă culminat cu fantasticul recitalul muzical, cu Imnurile Naţionale, cu melodii universale cele mai cunoscute interpretate cu excelenţă de diverşi interpreţi, a fost pe deplin completat, pentru noi italienii, duminică 5 iunie cu prima Sfânta Liturghie în Limba Italiană, celebrată de mult iubitul nostru Părinte DON GRAZIANO, care cu multă emoţie ne-a bucurat pentru atât de multe eforturi făcute. Iată, doar în aceste ocazii se poate aprecia cu adevărat dacă autorităţile ce ne găzduiesc sunt alături de noi, şi de aceea trebuie să mulţumesc în numele tuturor italienilor şi descendenţilor italieni, iubitului nostru Arhiepiscop JAKUBINYI, care ne-a permis cu dragoste să ne simţim ca acasă, mulţumită acelei mici perle – Bisericuţa capela catolică pusă la dispoziţia noastră.
Vreau să mulţumesc sincer celor care ne-au onorat sărbătoarea prin prezenţa lor: vicepreşedintelui Senatului, senatorului Alexandru Pereş, prefectului Ştefan Bardan, preşedintelui Consiliului Judeţean Ion Dumitrel, Primăriei Alba Iulia şi Consiliul Local, chestorului principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, rectorului universitar Ioan Achim Moise, celor care au luat cuvântul: directorului DJCCPCN Alba Matei Drâmbărean, conf. univ. dr. Aurel Pantea, d-nei drd. Doina Biro Hendre, prof. dr. Vasile Moga, d-nei prof. Doina Puşcău, directorului adjunct al Muzeului Unirii Constantin Inel, etc. dar mai presus de toate colaboratorilor mei care au contribuit la realizarea cărţii „File din existenţa unui romanist: Mariano Baffi (1910 – 1994) şi Alba Iulia”. Autori: Gabriela Mircea, Carmen Stinea, colaboratori: Doina Puşcău, Cristina Voina, Aurel Radu, Virgil Şerbu Cisteianu, Gheorghe Anghel, Vasile Moga.
Trebuie să mulţumesc prietenilor italieni care au muncit fizic pentru bună reuşită a sărbătorii Scolaro Gregorio, Fabio Ghiară, Forconi Severino, Saturni Piero etc., fetele care au primit şi servit oaspeţii Irina Mihu, Viorela Negru, Cătălina Zăgrean, Alina Raluca Popescu, colaboratorilor mei Ioana Alexa şi Oliviu Boancă, etc., două instituţii cu care avem un raport optim şi direct, reprezentate de comisar şef Marcel Mara şi comisar şef Emil Itu. Mulţumesc din inima mass-mediei TV Alba, Radio Ardeleanu, Unirea Alba Iulia, Informaţia Alba Iulia, Tribuna Sibiu, Mesagerul Hunedorean, primarilor, printre care d-lui ing. Mihai Horaţiu Josan, primarul Aiudului, profesorilor de Limba Italiană şi tuturor celor care nu au reuşit să vină din diverse motive. Mulţumiri speciale adresate sponsorilor: Grup Corint S.A. din Alba Iulia, Lactitalia S.R.L. din Timişoara, Nada Ricami S.R.L. din Aiud, Scolaro Promo S.R.L. din Alba Iulia şi alţii. Mulţumesc din suflet şi celor care au lucrat la aranjarea impecabilă a Sălii Unirii şi tinerilor de la Liceul de Artă din Alba Iulia pentru expoziţia de sculptură, pictura, grafică şi arhitectura remarcabilă. La sfârşit distinse mulţumiri celor care cu multă pasiune şi măiestrie ne-au încântat în seara de sâmbătă, mai precis: soprana Roxana Leahu, tenor Ioan Chiciudean, pianist Andrei Dragomir, bassist Andrei Buran, bassist Mihai Cristian Lassel, Mood Quartet de la Filarmonica Naţională şi White City Band din Alba Iulia. Sper că nu am uitat pe nimeni, dar dacă ar fi aşa cer scuze cu umilinţă. În speranţa că acest început este recunoscut de toţi ca o posibilitate de o adevărată uniune şi o adevărată întâlnire, convins că anul viitor va fi mai frumos, mai important şi mai mare, profit de ocazie pentru a spune tuturor TRĂIASCĂ ITALIA, TRĂIASCĂ ROMÂNIA ŞI LA REVEDERE ÎN ANUL VIITOR.
Cu maximă stimă şi respect,
c.c.i. Gianfranco FRACCAROLLO


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | ACCIDDENT rutier în Alba Iulia: O Dacie și un Volkswagen s-au ciocnit în intersecția de la gară

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDDENT rutier în Alba Iulia: O Dacie și un Volkswagen s-au ciocnit în intersecția de la gară Un accident rutier a avut loc joi după-masa, în jurul orei 15.00, în Alba Iulia. O Dacie și un Volkswagen s-au ciocnit în intersecția de la gară. Citește și: UPDATE FOTO | Accident MORTAL pe autostrada A1: O […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea