Şapte din zece persoane consumă carne de pui de mai multe ori pe săptămână. 77% se aprovizionează din hipermarket sau supermarket – STUDIU Transavia
Transavia, cel mai mare producator de carne de pui din Romania si una dintre cele mai importante afaceri de familie locale, lanseaza rezultatele unui studiu de piata national prin care si-a propus sa analizeze obiceiurile romanilor in ceea ce priveste consumul de carne de pui.
Acest studiu vine si in contextul in care compania a implinit anul trecut 25 de ani de la infiintare.
Rezultatele studiului plaseaza *carnea de pui in topul preferintelor romanilor, 7 din 10 persoane sustinand ca o utilizeaza pentru pregatirea meselor de mai multe ori pe saptamana*. Tipurile de carne de pui gatite cel mai des sunt pieptul de pui (82%), pulpele superioare de pui (77%) si pulpele inferioare de pui (72%). Totodata, in urma rezultatelor studiului, Fragedo este cel mai consumat brand de carne de pui din tara, ales de peste 33% dintre romani.
*Hypermarketurile si supermarketurile raman cele mai frecventate locuri de unde romanii aleg sa cumpere carnea de pui (77%)*, magazinele fizice specializate fiind preferate de un numar mult mai mic de persoane (49%), in timp ce doar 46% dintre respondenti au declarat ca merg in magazinele alimentare obisnuite. Studiul Transavia evidentiaza si o serie de date
interesante despre felul in care gatesc romanii carnea de pui, pe baza lor fiind realizat un top al celor mai populare retete cu carne de pui in Romania.
Studiul a fost efectuat in parteneriat cu compania de cercetare de piata iSense Solutions pe un esantion de 520 de persoane, barbati si femei cu varste de peste 18 ani, din mediul urban, care obisnuiesc sa gateasca cel putin o data pe saptamana.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Economie
Comunicat de presă – 12 septembrie 2025: Stadiul lucrărilor de construire și reabilitare a stațiilor de epurare și tratare a apei în Abrud, Baia de Arieș, Zlatna și Mihoiești
Comunicat de presă 12.09.2025 Stadiul lucrărilor de construire și reabilitare a stațiilor de epurare și tratare a apei în Abrud, Baia de Arieș, Zlatna și Mihoiești Contractul de lucrări AB3-CL7 „Stații de epurare apă uzată Abrud, Baia de Arieș și reabilitare Stații de tratare apă potabilă Zlatna și Mihoiești” face parte din proiectul regional „Reabilitarea […]
Drept la replică | Cristian Bichi (BNR): „Celebrul” economist Radu Georgescu, din necunoaștere sau cu rea intenție, nu face distincție între o instituție publică și una bugetară
Drept la replică | Cristian Bichi (BNR): „Celebrul” economist Radu Georgescu, din necunoaștere sau cu rea intenție, nu face distincție între o instituție publică și una bugetară În data de 25 august 2025 în Ziarul Unirea (ediția electronică), sub semnătura dnei Ioana Oprean, a fost publicat articolul “Economistul Radu Georgescu: În plină austeritate, BNR-ul face […]
Comunicat lansare proiect DIGITALIZAREA PREBET AIUD SA Scopul proiectului: Valorificarea avantajelor digitalizării, îndeplinirea indicatorilor de proiect Instruirea angajaților în utilizarea soluțiilor digitale şi utilizarea pe scară largă a acestora Beneficiar: PREBET AIUD SA Perioada de implementare: 21.07.2025-20.07.2027 Valoarea totală a proiectului (Lei): 1.114.487,92 Valoarea cofinanţării UE (lei): 710.391,32 Rezumat proiect şi activități: Obiectivul general al […]