Săptămâna actelor de bunătate, la Grădinița cu P.P. Step By Step, nr.12. Activități prin care micuții au învățat ce este bunătatea, dărnicia și blândețea
Pentru că este luna sărbătorilor și a darurilor pregătite și oferite cu dragoste, preșcolarii Grăd.12, îndrumați de educatoarele și părinții lor, au încercat în această săptămână să pătrundă în această atmosferă de sarbatoare și bucurie. Astfel, dupa ce și-au pregătit ghetuțele pentru a fi umplute cu daruri, urmând exemplul Sfântului Nicolae, copiii au căutat să răspundă și să transmită mai departe gestul minunat al dragostei care este DĂRNICIA…
Astfel, după vizita Sfântului Nicolae, preșcolarilor Grădiniței cu P.P. Step by Step Nr.12 Alba Iulia, li s-a propus de către educatoarele lor abordarea temei „Si eu sunt darnic, ca Moș Nicolae” (subtemă a Proiectului de cercetare”Tradiții și obiceiuri la români”, pe care-l aveam planificat spre derulare).
Prin intermediul activităților din această săptămână am urmărit să învățăm despre BUNĂTATE, DĂRNICIE, BLÂNDEȚE, având ca model viața Sfântului Nicolae, care și în acest an ne-a adus daruri și multă bucurie. Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor, dar și al săracilor și al celor neîndreptățiți.
Prin urmare, am încercat și noi să ne îndreptăm atenția spre cei aflați în lipsuri și împovărați cu greutăți, copilașii nevoiași, dar și spre cei din jurul nostru, membrii familiei, prieteni dragi și colegi de la gradiniță, cărora le putem face mici bucurii.
În acest sens,au fost inițiate jocuri diverse prin care să primim și să dăruim dragoste, atenție și bucurie celor din jur, manifestată prin mici gesturi ale iubirii: zâmbete, gânduri bune, mesaje și desene, cuvinte frumoase, cadouri realizate de noi cu efort și răbdare (picturi, colaje, construcții de tot felul, modelaje etc.).
De asemenea, copiii au avut ocazia să exerseze și abilități sociale și emoționale precum ÎNȚELEGEREA, ajutați fiind de prietena noastră, păpuța Ina cea Ințelegătoare- suport din pachetul Programului „DA, POȚI!”.
Fiecare zi din această săptămână a avut ca motto un îndemn sau un gând care ne-a fost de folos în realizarea activităților zilnice („FII DE AJUTOR!”, „OFERĂ ZÂMBETE!”, „ÎMPARTE CELOR DIN JURUL TĂU BUNĂTATE!”, „ADUNĂ FAPTE BUNE!”, „FOLOSEȘTE CUVINTE FRUMOASE!”, iar pentru weekend, îndemnul „FII ÎNȚELEGĂTOR!”)
Pe parcursul acestei perioade, educatoarele au venit în sprijinul echipelor de acasă cu propuneri de activități educative interesante și distractive desfășurate zilnic pe diverse platforme educaționale (Zoom, Teams, Meet etc.). Prin contextele de învățare create în mediul online, s-a încercat o compensare a lipsei întâlnirilor tradiționale și firești, de care tuturor ne este tare dor, și s-a oferit copiilor posibilitatea să socializeze, să schimbe idei și impresii, să păstreze contactul cu colegii lor si cu educatoarele și cu mediul grădiniței.
Întâlnirile online se desfășoară zilnic, pentru a se asigura o continuitate a activităților și o rutină, care sunt necesare copiilor.
Pe lângă aceste întâlniri, educatoarele lansează zilnic provocări, angrenând părinții și copiii să desfășoare activități plăcute de învățare în mediul de acasă sau în aer liber. În acest scop, cadrele didactice propun și diverse materiale utile: link-uri, povești, creează jocuri educative atractive prin intermediul diverselor platforme educaționale si aplicatii: Wordwall, Learning apps, Genially etc. activităţi senzoriale, jocuri muzicale, de mișcare, exerciții de brainstorming, exerciții de completare a unor propoziții lacunare („Imi place să fiu darnic…pentru că…”) în scopul stimulării limbajului și creativității, dar și povești terapeutice, pentru că există o colaborare strânsă cu „specialiștii” unității (prof. consilier școlar și prof. logoped).
Managerul G.P.P. Step By Step nr.12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției a transmis, prin intermediul paginii de facebook, un mesaj: “Să-i învăţăm pe copiii noştri să fie recunoscători pentru tot ceea ce primesc şi au, dar să nu-i uite pe copiii necăjiţi care trăiesc în mari lipsuri şi nu se pot bucura de o copilărie la fel de fericită şi lipsită de griji ca a lor. Să-i învăţăm pe cei mici încă de acum să fie alături de semenii lor!”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
23 noiembrie 2024 | Episcopul Emilian Birdaș aniversat la 103 ani de la naștere, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia
23 noiembrie 2024 | Episcopul Emilian Birdaș aniversat la 103 ani de la naștere, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia Ioan Birdaș s-a născut la data de 23 noiembrie 1921 în satul Rohia, din județul Maramureș. La doar 14 ani a intrat ca frate în Mănăstirea Rohia, fiind tuns în monahism sub numele de Emilian […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii